aA
Korporacija "Microsoft" antradienį paskelbė apie naują programinę įrangą, skirtą klausytis muzikos ir žiūrėti vaizdo įrašus per asmeninį kompiuterį.
Pasak specialistų, šia įranga "Microsoft" meta iššūkį korporacijai "RealNetworks", kuri specializuojasi garso ir vaizdo programinės įrangos srityje.

"Windows Media Player 7" variantą vartotojai gali atsisiųsti internetu. Galutinė šio grotuvo versija bus išleista šią vasarą, taip pat su būsimąja vartotojams skirtos operacinės sistemos "Windows" laida.

Ši programinė įranga gali atgaminti ir muziką, ir vaizdą, kurie tuo pat metu transliuojami per internetą, taip pat įrašus. Ji gali sutvarkyti bei atgaminti dainas iš kompaktinių plokštelių, taip pat transliuoti 1 900 interneto radijo stočių.

Specialistai teigia, kad naujasis "Microsoft" grotuvas yra pats rimčiausias bandymas atsiriekti didesnę šios sparčiai augančios rinkos dalį. Iki šiol šioje rinkoje dominavo Sietle įsikūrusios "RealNetworks" produktai "RealPlayer" ir "RealJukebox".

Savo ruožtu "RealNetworks" antradienį pateikė naujus duomenis, rodančius, kad kovo mėnesį "RealPlayer" naudojosi beveik 29 mln. žmonių - daugiau už visų kitų grotuvų vartotojus, sudėjus kartu. Šiuos duomenis surinko interneto vartotojų tyrimų firma "Media Metrix".

Tačiau konkurentai teigia, kad "Microsoft" grotuvo galimybės ribotos. Pavyzdžiui, juo negalima susikurti savo kompaktinės plokštelės arba atsispausdinti albumų viršelių, sakė kitą populiarų grotuvą tiekiančios privačios firmos "MusicMatch" vadovas Dennisas Muddas (Denisas Madas).

Naujasis "Microsoft" grotuvas bus viena pagrindinių naujos, vartotojams skirtos "Windows" versijos dalių. Ši versija vadinasi "Windows Millennium Edition", arba "Windows Me".

BNS
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prie pastato, kuriame teisiamas Trumpas, – šiurpus incidentas

Niujorko teisėjas Juanas Merchanas penktadienį pranešė, kad buvo atrinkta 12 prisiekusiųjų...

Sedekerskis ir „Baskonia“ pačiupo paskutinį Eurolygos atkrintamujų bilietą

Penktadienį nuaidėjo pirmųjų istorijoje Eurolygos įkrintamųjų paskutinis mačas, po kurio...

Pavasaris liko tik prisiminimuose: naktimis 6 laipsniai šalčio, dienomis – šlapdriba

Artimiausią parą Lietuvos orus lems ciklonai, tad sulauksime ir kartu su jais slenkančių kritulių...

Sujudimas Kaune: dėl padidėjusio radiacinio fono evakuoti Eigulių gyventojai (4)

Kauniečiai sunerimo dėl gausių specialiųjų tarnybų pajėgų Eiguliuose, prie V....

Į krantą išplauta keistos formos būtybė pašiurpino pajūrio lankytojus: kas tai per padaras? (1)

Australijoje paplūdimiu vaikščiojusi moteris aptiko šiurpios išvaizdos padarą, iš pažiūros...