aA
Stresą lengvai galima nugalėti, tereikia išmokti geriau pažinti save ir nebijoti išmėginti naujų dalykų, kurie praskaidrintų kasdienybę. Priimdami naujoves, jūs padedate stiprų pamatą, nuo kurio tvirtai galite žengti link savęs pažinimo ir streso mažinimo.
Kovokite su stresu
Suvokimas

Dažnai galvojame, kad jei tik turėtume pakankamai laiko atsipalaiduoti, viskas būtų gerai. Tačiau dažniausiai nerandame galimybės atsipalaiduoti ir kasdien kaupiasi vis didesnė streso našta, kurios negalime nusimesti. Jokios paslapties, kaip kontroliuoti savo gyvenimą ir sumažinti stresą, nėra, tereikia išmokti geriau pažinti save ir nebijoti naujovių.

Pažinimo samprata yra labai paprasta. Pavyzdžiui, tikriausiai pastebėjote, kad kai tik jūs susiruošiate pirkti naują automobilį, staiga visur pradedate matyti tik tokius automobilius. Tai yra klasikinis padidėjusio suvokimo pavyzdys. Jūs pradedate suvokti savo norus ir poreikius, ir pradedate intensyviai jų ieškoti. Taip atsitinka mums visiems. Leiskite pasiūlyti jums keletą mažų pakeitimų, jie jums tikrai pravers.

Užsibrėžkite tikslus

Tikslų paskirtis yra ne būti apsėstam minčių apie ateitį, bet suvokti, ko jūs iš tiesų norite. Tikslai “magiškai” pritraukia prie savęs galimybes ar dalykus, kurie gali padėti tuos tikslus pasiekti. Pagalvokite, kiek tikslų užsibrėžiate kasdieną? Jei nuolat nepavyksta įgyvendinti savo tikslų, pagalvokite ,gal norite per labai trumpą laiką pasiekti tą tikslą arba tikslai yra nerealūs. Jei jaučiate, kad negalite pasiekti specifinio tikslo, pabandykite jį padaryti realesniu, išskaidykite į mažesnius tikslus.

Teisingai… kvėpuokite

Visi žinome, kad stresas daro didžiulį poveikį mūsų gyvenimui. Taip pat žinome, kad stresas gali būti teigiamas ir neigiamas. Geras stresas padeda mums kovoti su gamtos jėgomis ir apsaugo nuo sunkių išmėginimų. Blogas stresas sukelia širdies ligas, opas, ir t.t. Tyrimais nustatyta, kad žmogaus, esančio stresinėje situacijoje, labai smarkiai pasikeičia kvėpavimas. Kuo labiau susijaudinęs žmogus, tuo paviršutiniškesnis jo kvėpavimas.

Pirmas dalykas, kurį instinktyviai daro susinervinęs žmogus, tai ieškojimas širdies vaistų. Paprastas, mažas pakeitimas, kuriuo galite padėti sumažinti stresą tokioje situacijoje, yra sukoncentruoti kvėpavimą. Išmėginkite tai, kai būsite stresinėje situacijoje. Sąmoningas kvėpavimas padės geriau suvokti esamą padėtį. Gilus kvėpavimas padeda sumažinti stresą, nusiraminti ir dažnai sumažina skausmą.

Išreikškite save

Dauguma žmonių arba per stipriai reiškia savo jausmus, arba juos bando nuslopinti. Tie, kurie nepripratę teisingai išreikšti savo jausmus, dažnai juos išreiškia neproduktyviais būdais - pradeda vartoti alkoholį, daug valgo, be saiko dirba, vartoja narkotikus ir t.t. Jausmai žmogui duoti tam, kad perspėtų ir apsaugotų. Įsitikinkite, ar tikrai pripažįstate savo jausmus ir juos suvokiate. Štai keletas patarimų, padėsiančių išreikšti save:

1. Pamėginkite išreikšti savo jausmus, bet nepersistenkite.

2. Surašykite viską ką jaučiate ant popieriaus.

3. Pieškite, tapykite arba šokite. Kūrybinga veikla yra produktyvus būdas išreikšti jausmus.

4. Pripažinkite savo jausmus, neignoruokite jų.

5. Pasikalbėkite su kuo nors apie tai, ką jaučiate.

Kaip jau minėjome, jausmai duoda mums ženklus, todėl neignoruokite jų.

Supaprastinkite savo gyvenimą

Supaprastinti - reiškia atsikratyti tokių dalykų, kurie trukdo būti sveikam. Po truputį stenkitės atsiriboti nuo dalykų, kurie jums sukelia stresą.

1. Supaprastinkite savo mitybą.

2. Leiskite pailsėti protui.

3. Leiskite pailsėti kūnui.

Mažus aukščiau aprašytus dalykus galite panaudoti savo gyvenime jau šiandien. Ar būtumėte darbe, ar namie, ar su draugais, ar sporto salėje, pagalvokite, kaip įgyvendinsite vieną, o gal ir visus šiuos mažus pasikeitimus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Sabonio sezonas – baigtas: kelionę link NBA žiedų pratęs tautietį pranokęs Valančiūnas abu lietuviai pasižymėjo galingu žaidimu

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Naujajame Orleane vykusiose lemiamose NBA įkrintamųjų...

Šiltuose kraštuose atostogaujantis Edmundas Kučinskas gerbėjams perdavė linkėjimų: ypatingas dėmesys – moterims

Estrados grandas Edmundas Kučinskas gerbėjams išsiuntė linkėjimų iš saulėtų kraštų....

Prie pastato, kuriame teisiamas Trumpas, – šiurpus incidentas (1)

Niujorko teisėjas Juanas Merchanas penktadienį pranešė, kad buvo atrinkta 12 prisiekusiųjų...

Sedekerskis ir „Baskonia“ pačiupo paskutinį Eurolygos atkrintamujų bilietą

Penktadienį nuaidėjo pirmųjų istorijoje Eurolygos įkrintamųjų paskutinis mačas, po kurio...