aA
Į savo trečiąjį suvažiavimą šeštadienį susirinkusios Lietuvos moterys guodėsi sunkia savo socialine padėtimi bei klausėsi raginimų aktyviau dalyvauti politikoje.
950 suvažiavimo delegačių ir apie 100 jo svečių asmeniškai pagerbė Prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma, Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, o premjeras Rolandas Paksas atsiuntė milžinišką puokštę gėlių.

Po sveikinamųjų V.Adamkaus ir A.Paulausko žodžių Kongresų rūmuose buvo išsakyta nemažai niūrių žodžių apie dabartinę moters padėtį šalyje. Įvairaus amžiaus ir socialinės padėties moterys savo kalbose vardijo socialinės diskriminacijos atvejus, lygių galimybių įstatymo pažeidimus, moterų stūmimą iš politinės veiklos.

Pasak delegatės Gražinos Rakauskienės, per dešimtmetį moterų nedarbas išaugo 2 kartus, jos yra išstumiamos į namų ūkio sritį. Moterims, pasak pranešėjos, vis dažniau siūloma dirbti pagal trumpalaikes sutartis ir ne visą darbo dieną. Seimo narė Kazimiera Prunskienė apgailestavo, kad moterims trūksta tarpusavio solidarumo.

Ekspremjerė piktinosi, kad moterys per rinkimus balsuoja ne už savo lyties atstoves, o už vyrus. Pasak politikės, moterų abejingumas, užimtumas namie, agresyvi politinė kova ir formuojamas neigiamas įvaizdis jas stabdo nuo aktyvaus dalyvavimo politikoje. Praėjusios kadencijos Seime parlamentarių buvo 17,5 proc., o šiame Seime - tik 10,5 proc. Socialdemokratė Birutė Vėsaitė mano, kad tai rodo demokratijos sumažėjimą šalyje.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Mirė buvęs premjeras Gediminas Kirkilas pildoma (9)

Mirė buvęs Lietuvos premjeras Gediminas Kirkilas . Šią žinią Delfi patvirtino policija. Jam...

„Neįtikėtinai skaudi žinia“: bendražygiai, valstybės vadovai prisimena Kirkilą pildoma (1)

Mirus Gediminui Kirkilui, politikai ir bendražygiai dalijasi atsiminimais apie jį.

Sabonio sezonas – baigtas: kelionę link NBA žiedų pratęs tautietį pranokęs Valančiūnas abu lietuviai pasižymėjo galingu žaidimu (1)

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Naujajame Orleane vykusiose lemiamose NBA įkrintamųjų...

Naujuose dokumentuose – dar vienas princo Harry akibrokštas: paviešinta, kokią oficialią gyvenamąją vietą nurodo

Sasekso hercogas ir hercogienė, atsisakę karališkųjų pareigų, 2020 metais persikėlė į Meghan...

Po išlikimo mačo Valančiūnas buvo aukštinamas, Sabonis dūrė į „Kings“ persekiojusią bėdą

Reguliaraus sezono pabaigoje laiką ant suolo leidęs Jonas Valančiūnas tapo vienu iš...