aA
Besiplečiančiame pasaulio kompiuterių tinkle vis gausėja vienišių. Tačiau kokie gi tie internautai, ieškantys draugų? “DELFI” korespondentai nusprendė pasikalbėti su keletu žmonių, norinčių susipažinti internete.
Daug viengungių

Lietuviškuose skelbimų puslapiuose pažinčių skyriai giriasi bene didžiausiu populiarumu. Palyginti su kitais pranešimais, tokius skelbimus perskaito beveik dešimt kartų daugiau žmonių. Pavyzdžiui “Omnitel” tinklalapyje esančius kompiuterijos skelbimus skaito vidutiniškai 10 žmonių, o dažnas pažinčių pranešimas susilaukia 1000 ar net daugiau skaitytojų.

“Merginų visapusiškam bendravimui” ieškantis 31 metų viengungis Sigitas teigė, jog tokį skelbimą į tinklalapį įdėjo pajuokauti sumanęs jo draugas.

27 metų nekilnojamojo turto specialistas Ramūnas sakė, jog internete skelbimą parašė vedinas smalsumo. Du trečdalius darbo dienos praleidžiantis prie kompiuterio nevedęs vyriškis prisipažino, jog net ir pats gerai nežino tokio skelbimo tikslo.

Merginos – populiaresnės

Septyniolikmetė “Pamela”, gyvenanti Tauragėje ieškojo “vaikino maloniam vakaro praleidimui”. Korespondento paklausta, kaip įsivaizduoja gerą vakarą, mergina atsakė “O ką, negalima? Aš pavyzdžiui noriu pasivaikščioti”. Ji pripažino, kad norinčių susipažinti buvo daug, tačiau tikslaus skaičiaus nepasakė.

Geriausia – “normalus studentas”

Nemažai apie susipažinimus internete sutiko papasakoti 20 metų informatikos studentė Lina. “Vaikino pabendrauti telefonu ar susitikti” ieškojusi mergina sakė, kad internetinės pažintys jai – ne naujiena. Keletą metų dalyvaujanti IRC (Internet Relay Chat) internetiniuose pokalbiuose studentė teigė, jog yra susitikusi su nemažai žmonių, kai kuriais yra net labai susižavėjusi. Studentė neneigė galimybės sutikti internete savo gyvenimo draugą.

Tačiau, pasak Linos, tokia pažintis neprilygsta susitikimui “tradicinėse” vietose – sporto klube, vakarėlyje, svečiuose pas draugus. Šiuo metu mergina draugo neturi.

Į Linos skelbimą atsiliepė apie 10 žmonių. Dauguma jų buvo apie 30 metų amžiaus, nemaža dalis tikėjosi vienos nakties nuotykio. Pasitaikė ir “normalių studentų”, kurie, pasirodo, ir buvo Linos tikslas.

Paklausta, ar nebijo internete skelbti savo telefono numerio, Lina atsakė apie pavojus nepagalvojusi. Kol kas drąsia save pavadinusi dvidešimtmetė su interneto “blogiečiais” susidūrusi nebuvo.

Patogu ir nemokama

Alytiškė Loreta, ką tik baigusi vidurinę mokyklą, susipažinimui taip pat pasirinko internetą, kadangi kompiuterių tinklu ji naudojasi nemokamai ir ten yra pakankamai daug įdomių žmonių. Internetu ji susipažino maždaug su 20 vaikinų. Kai kurie vaikinai nepatiko, nes naują pažintį laikė “vienos nakties nuotykiu”. Vyriškos lyties atstovų, norėjusių susipažinti su Loreta amžius buvo 20-29 metai, daugelio jų veikla susijusi su kompiuteriais. Mergina savo mobiliojo telefono numerio internete skelbti nebijojo, kadangi pastarasis “niekur neregistruotas ir absoliučiai saugus”.

26 metų Renatas, internete siūlantis “išpildyti e… svajones” teigė, jog yra vedęs ir patenkintas savo santuoka. Panašius skelbimus stipriosios lyties atstovas rašo jau pusmetį ir tik kartą sulaukė skambučio, kuris buvo tik “pakikenimas”.

Marketingo specialistas sakė, jog iširus santuokai naujos moters internete neieškotų.

“Gėjai” neblaivūs

Egzotiškesni skelbimai blefavo. “Rimas”, ieškantis draugo rimtai draugystei, pasirodė esąs apgirtusioje vaikinų kompanijoje. Vaikinas niekaip negalėjo atsiminti savo telefono numerio ir kompanionų vardų. Galop nusprendęs, jog tokio skelbimo nerašė, mandagiai atsisveikino ir padėjo ragelį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Pranešėjo komisija gali turėti visiškai netikėtą efektą: valdantieji daro paslaugą Nausėdai (25)

Triukšmas, kilęs po Valstybės saugumo departamento ( VSD ) pranešėjo Tomo Gailiaus istoriją...

Karas Ukrainoje. Budanovas: yra kelios versijos, kodėl Kremlius leido įvykti teroro išpuoliui naktį rusai bepiločiais orlaiviais užpuolė Zaporižią

Naktį į ketvirtadienį Rusijos okupacinės pajėgos paleido smogiamuosius bepiločius lėktuvus...

Seimas nutarė atsisakyti 1 ir 2 centų monetų atsiskaitant grynaisiais pinigais (1)

Ketvirtadienį Seimas priėmė Atsiskaitymų grynaisiais pinigais apvalinimo įstatymo projektą,...

Mazuronis ketina siūlyti Darbo partijai nebedalyvauti EP rinkimuose Fiodorovas: galbūt laikas pasileisti; papildyta (7)

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis svarsto siūlyti partijai trauktis iš Europos...

Prabilo Vilniuje degusios įmonės atstovas: jokio įsivaizdavimo, dėl ko tai galėjo atsitikti (5)

UAB „Ruvis“ atstovas Bronislovas Šimanskas teigia, kad milžiniškas gaisras kilo, kai...

Nuostabaus grožio vieta Lenkijoje yra visai netoli nuo Lietuvos – stovi du įspūdingo dydžio tiltai

Visai netoli Lietuvos, kaimyninėje Lenkijoje, yra įspūdingas lankytinas objektas – Stančikų...

Perskaičiuojamos „Sodros“ išmokos: keisis mokamos sumos už ligą, motinystę, tėvystę ir vaiko priežiūrą

Ligos, motinystės, tėvystės ir vaiko priežiūros išmokos yra skaičiuojamos individualiai,...

Sulaikymas Radviliškyje: mašinoje rasta vogtų daiktų ir ieškoma nepilnametė

Sustabdytame patikrinti mikroautobuse surasta prieš pusę paros dingusi nepilnametė ir pavogti...