aA
Pasienio policijos departamentas pradėjo aiškintis, kodėl 1999aisiais iš Lietuvos deportuotas Latvijos žaliųjų partijos lyderis Askoldas Klavinis praėjusį penktadienį be jokių kliūčių pasieniečių buvo įleistas į Lietuvą.
Klavinis
© "Lietuvos žinios"
  • Legalus?
  • Pasas

    1999-ųjų liepą nelegaliai valtimi atplaukęs į Lietuvą ir su bendraminčiais prisirakinęs prie Būtingės naftos terminalo plūduro A.Klavinis, jo paties teigimu, neteko teisės įvažiuoti į mūsų šalį iki 2002 m. vasaros.

    Lė jau rašė, jog praėjusį penktadienį A.Klavinis be jokių kliūčių pateko į mūsų šalį ir dalyvavo Baltijos televizijos tiesioginėje laidoje "Korida", kurioje buvo diskutuojama apie Būtingės terminalo daromą žalą gamtai.

    Legalus?

    Pasienio policijos departamento atstovas spaudai Giedrius Mišutis vakar LŽ informavo, kad patikrinus pasieniečių duomenų bazę paaiškėjo, jog Latvijos žaliųjų partijos lyderis A.Klavinis į Lietuvoje nepageidaujamų asmenų sąrašą neįtrauktas.

    Migracijos departamento direktoriaus pavaduotojas Janas Vidickas vakar apie Latvijos politiko keliones po Lietuvą nieko nežinojo, tačiau tikino, kad jei pasieniečių kompiuteryje apie A.Klavinį nebuvo neigiamos informacijos, vadinasi, draudimas jam įvažiuoti į mūsų šalį jau baigėsi.

    Latvijos žaliųjų partijos lyderis tokią informaciją neigė. Pasak A.Klavinio, 1999 metais Lietuvos pasieniečiams sulaikius jį su trimis bendražygiais ant Būtingės naftos terminalo plūduro, jų pasuose migracijos pareigūnai uždėjo antspaudus, liudijančius deportavimą iš Lietuvos.

    Tai, kad jam trejus metus uždrausta įvažiuoti į mūsų šalį, A.Klavinis iš lietuvių pasieniečių sužinojo 2000-aisiais, kai per Lietuvą keliavo Vokietijon.

    Pasas

    Prieš metus A.Klavinis pametė pasą, kuriame buvo spaudas apie deportavimą, ir gavo naują. Praėjusį savaitgalį jis nesitikėjo, kad taip lengvai pavyks įvažiuoti į Lietuvą. "Mano vardas ir pavardė buvo įtraukti į pasieniečių kompiuterį", - įsitikinęs latvis.

    Praėjusį penktadienį A.Klavinis į Lietuvą įvažiavo per Germaniškio ir Skaistkalnės sienos perėjimo punktą. "Žinojau, kad ten nėra kompiuterių ir lietuviai negalės manęs sustabdyti, tačiau privažiavus sieną paaiškėjo, kad pasieniečiai jau turi naują įrangą, tačiau vis tiek kažkodėl mane praleido", - negalėjo atsistebėti Latvijos politikas.

    Jis įtarė, kad Germaniškio posto pasieniečiai dar neįgudo dirbti kompiuteriais, nes labai lėtai spaudė klavišus. Į Latviją A.Klavinis taip pat grįžo be jokių kliūčių per Saločius.

    Latvijos žaliųjų partija jau kelerius metus rengia įvairias akcijas prieš Lietuvos ir Latvijos pasienyje pastatyto Būtingės naftos terminalo veiklą. Latviai tvirtina, kad naftos terminalas nesaugus, kelia grėsmę jų šalies gamtai. Latvijos žalieji buvo ne tik prisirakinę prie naftos terminalo plūduro, bet ir badavo prie Lietuvos ambasados Rygoje.

    Įvertink šį straipsnį
    Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
    (0 žmonių įvertino)
    0