aA
Be Tabu
Be Tabu
© "Lietuvos žinios"
Uždaroji akcinė bendrovė "Be tabu" sėkmingai pardavė laidos idėją, pavadinimą, vinjetes, grafinį ir žurnalistinį stilių. Tai, ko gero, pirmoji lietuviška televizinė produkcija, eksportuota į užsienio šalį.

Derybos

"Bez tabu" Latvijoje taip pat bus transliuojama per TV3 televiziją, kurios tinklas apraizgęs visą Skandinaviją. Galbūt ateityje ir ten sumekens laidos ožys? "Kodėl gi ne?" - neatmetė tokios galimybės "Be tabu" direktorius ir prodiuseris Virginijus Gaivenis.

Derybos dėl laidos vyko jau gerą pusmetį. Kaip pasakojo V.Gaivenis, pirmiausia lietuviams patiems buvo pasiūlyta ją kurti Latvijoje. Tačiau pasvarstę šie atsisakė, nes labai jau sudėtinga būtų blaškytis tarp dviejų šalių. Tad "Bez tabu" į savo rankas paėmė Latvijos prodiuserinė firma "Beta Fakt".

"Mūsų rūpestis buvo apmokyti žmones dirbti, paaiškinti jiems laidos stilių", - sakė V.Gaivenis, neseniai grįžęs iš Rygos, kurioje vedė seminarus broliams latviams žurnalistams ir operatoriams.

Abiejų "Be tabu" kūrėjai stengiasi, kad laidų stilius būtų kuo panašesnis, tad ir rodomus siužetus skirs tokios pačios vinjetės mekenančio ožio ar "Dievą į medį" vejančio žmogėno. Panašus bus ir studijos, kurioje taip pat sėdės du laidos vedėjai, fonas.

Aurelija

Laidą "Bez tabu" ves Latvijoje gyvenanti lietuvių kilmės aktorė Aurelija Anužytė, pasak V.Gaivenio, spindinti tarp ryškiausių kaimyninės šalies žvaigždžių. Išgarsėjusi kaip žymaus aktoriaus Ivaro Kalninio žmona, dabar ji pati skinasi kelią, padedama savo gabumų. Aurelijai porininko firma "Beta Fakt" dar neišrinko.

Svarstydami, kas galėtų vesti "Bez tabu", prodiuseriai iš karto pagalvojo apie A.Anužytę. Nors latviškai ji kalba su nedideliu akcentu, tai, pasak V.Gaivenio, tik suteiks žavesio laidai, kurios šaknys Lietuvoje.

Pati aktorė, praleidusi dalį atostogų Lietuvoje, matė kelias "Be tabu" laidas. Jos Aurelijai labai patiko. Pasakojo netgi svajojusi, jog ir pati kada nors norėtų vesti panašią laidą.

Kolegos

"Tokiai ryškiai, nepaprastai asmenybei kaip Aurelija sunku rasti tinkamą partnerį", - LŽ sakė "Beta Fakt" direktorius ir "Bez tabu" prodiuseris Juris Gravė.

A.Anužytė, nusifilmavusi daugelyje Rusijos, Latvijos, Ukrainos vaidybinių filmų, šiuo metu dirba Rygos naujajame teatre. Kaip sakė J.Gravė, pagal išsilavinimą teatro režisierius, dėl nedidelio akcento lietuvės aktorės nepriėmė į Latvijos akademinį dramos teatrą. "Bet mūsų teatras - ne akademinis, mums jos akcentas netrukdo, - sakė prodiuseris. Beje, manau, kad Aurelija šiuo metu yra geriausia Latvijos aktorė".

Pasiteiravus, ar jam nebaugu bus kiekvieną dieną rengti laidą "Bez tabu", J.Gravė sakė, jog iš tikrųjų to bijo. "Bus sudėtinga - tai normalu, - tikino. - Tačiau jūsų kolegos iš pradžių mums padės, o morališkai palaikys visada".

Latviškoje "Bez tabu" dirbs 4 etatiniai ir 2 neetatiniai korespondentai Rygoje bei dar 5 šalies regionuose. Pasak prodiuserio, laidos kūrėjai ieškos aštrių temų, stengsis parodyti ką nors nauja arba pažvelgti į įprastus reiškinius kitaip. "Juk mes taip prie daugelio dalykų esame pripratę, jog net nepastebime, kad tai nenormalu", sakė J.Gravė.

Linkėjimai

Lietuvoje žmonės dažnai išsigąsta pamatę, jog atvyko filmuoti "Be tabu" komanda. Išgirdęs tai "Beta Fakt" prodiuseris prisiminė savo kelionę į mūsų šalį. Pasienyje lietuviai pasieniečiai pastebėjo, kad pasibaigęs jo automobilio techninės apžiūros talono galiojimo laikas ir pasiūlė grįžti namo susitvarkyti. Tačiau kai sužinojo, jog J.Gravės vadovaujama firma Latvijoje kurs laidą "Bez tabu", o jis važiuoja pas kolegas, iš karto praleido ir dar paprašė perduoti linkėjimų.

Mainai

Abiejų "Be tabu" kūrėjai stengsis keistis ne tik idėjomis, bet ir siužetais. Latvius domins jų tėvynainių nuotykiai Lietuvoje, o mūsiškius - ką lietuviai krečia kaimyninėje šalyje. Jau dabar aišku, kad Lietuvos ir Latvijos kolegos iš "Be tabu" sutaria puikiai. Nors mūsų žurnalistai iš Rygos išvyko likus valandai iki sprogimo universalinėje parduotuvėje "Centrs", kaip juokavo J.Gravė: "Mes jūsiškių neįtariame".

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0