aA
Kvapų pasaulis supa mus visur ir mes susiduriame su jais nuolatos. Kvapų vaidmuo mūsų gyvenime milžiniškas. Šiuolaikiniai žmonės priprato galvoti, kad kvapai - tai molekulių kombinacija, kuri sudirgina nervų galūnes ir perduoda informaciją į smegenis. Bet senovės išminčiai žinojo, kad kvapas yra subtiliausia materialinės gamtos apraiška, betarpiškai susijusi su žemės stichija. Kvapai atsiranda kartu su žemės elementu ir yra visur, kur yra šis elementas.
Būrėja Jurga
Būrėja Jurga

Kiekvienas iš mūsų iš savo patirties žinome, kad gėlių ar žolės kvapas gali pagerinti savijautą ir pakelti nuotaiką. Ir atvirkščiai, nemalonūs kvapai tarsi nuodija gyvenimą. Taigi, kvapai gali turėti ir pozityvią, ir negatyvią įtaką mūsų fiziniam kūnui, jausmams, o taip pat ir mintims. Todėl mums būtų naudinga išmokti naudotis šia subtilia energija, siekiant ramybės, džiaugsmo ir harmonijos.

Senovės išminčiai žiūrėjo į žmogų kaip į unikalų kūrinį, sukurtą pagal Dievo pavidalą. Be grubaus fizinio kūno, žmogus turi dar šešis subtiliuosius kūnus: eterinį, astralinį, mentalinį ir t.t. Eterinis kūnas yra energinė substancija, susidedanti iš magnetinių laukų. Jis turi septynis energetinius centrus- čakras ir daugybę energetinių kanalų. Nuo eterinio kūno stovio priklauso tiek fizinio kūno sveikata, tiek astralinio bei mentalinio, nes būtent eterinis kūnas atlieka ryšininko vaidmenį tarp jų.

Mokslininkus visada domino klausimas, kodėl aromatai turi tokį stiprų poveikį mūsų energetikai ir fiziologijai. Atsakymas labai paprastas. Augalai visada turi dideles gyvybinės jėgos (pranos) atsargas, tokį pat milžinišką potencialą turi ir ežerai, upės, kalnai ir miškai. Per kvapą mums persiduoda jų energija. Lakiosios medžiagos prasiskverbia į aurą, pašalina jos defektus, harmonizuoja energiją, šviesina eterinį kūną. Kvapai gali padėti atstatyti aurą, pašalinti kompleksus ir pyktį.

Kvapų terapija - labai senas mokslas. Kvapų įtaka fizinei ir psichinei žmogaus būsenai buvo žinoma nuo neatmenamų laikų, apie ką byloja indai su kvapniųjų augalų atvaizdais, rasti archeologų, tyrinėjant seniausių civilizacijų paminklus. Biblija ir Koranas aprašo įvairius natūralių aromatinių preparatų poveikio efektus. Panašius aprašymus galima rasti "Machabcharatoje" ir "Ramajanoje", kuriose aprašomi įvykiai, vykę daugiau kaip prieš 5000 metų. Ten pirmą kartą minimos aromatinės žvakės bei smilkalų lazdelės, naudojamos palankiai atmosferai namuose sukurti, o taip pat magiškuose ritualuose bei gydant ligonius. Senovės egiptiečiai, o vėliau graikai ir romėnai vertino smilkalus kaip ir auksą, sidabrą bei prieskonius, ir laikė juos gerbūvio simboliu.

Šiandien kvapų terapija yra viena iš populiariausių ir greitai besivystančių netradicinės medicinos sričių, ji visiškai nekenksminga, ja paprasta naudotis namų sąlygomis.. Europoje, Amerikoje, Kanadoje, Japonijoje veikia šimtai kvapų terapijos kabinetų, šia tema publikuojama daugybė knygų, leidžiami žurnalai, veikia moksliniai institutai.

Šiuolaikinė civilizacija nesudaro galimybių žmogui būti gamtoje kiekvieną dieną, o skubėjimas ir stresai sukelia nepageidautinus fizinius, psichinius ir emocinius pakitimus. Judėjimo stoka, bloga mityba, neteisingas gyvenimo būdas bei aplinkos užterštumas blokuoja normalią energetinių srautų cirkuliaciją, sukelia įtampą raumenyse bei vidaus organuose.

Esu būrėja Jurga. Buriu Taro kortomis, sudarinėju asmeninius horoskopus, prognozuoju ateitį. Savo svetainėje rašysiu apie astrologiją, Taro kortas, runas, chirologiją, ekstrasensoriką, kvapų terapiją, sveiką gyvenimo būdą ir kitus įdomius dalykus.

Norinčius turėti asmeninius horoskopus, prašau kreiptis telelefonu Vilniuje 61 09 17 arba mobiliuoju telefonu 8 285 11431

.

Būrėja Jurga
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0