aA
Kazimiera Prunskienė Naujosios demokratijos pirmininkė, A.Brazausko socialdemokratinės koalicijos narė

Suprantu socialdemokratų norą ir primygtinį kvietimą, kad mes būtume vienoje frakcijoje, vadovaujamoje Vytenio Andriukaičio. Bet koalicinėje sutartyje mes nebuvome įsipareigoję, kad būtinai po rinkimų dirbsime vienoje frakcijoje. Koalicija yra vienas veikimo būdas, frakcija - visai kitas.

Be to, netgi 1996-2000 m. Seimo kadencijoje, kai į Seimą iš mūsų partijos patekau tik aš viena, turėjome savą frakciją, kartu su kitais politikais. Dabar mes turėsime tris Naujosios demokratijos narius parlamente, tai kodėl mes turėtume atsisakyti norų turėti atskirą frakciją.

Jeigu partija nori išlikti įtakinga politiniame gyvenime, ji turi turėti tiek autonomijos savo veikimui, kad nebūtų pamiršta, jog tokia partija egzistuoja. Jei mes susilietume į Socialdemokratinę frakciją Seime, mus, kaip partiją, paprasčiausiai pamirštų rinkėjai.

Jei tik pavyks susirasti dar bent ketvertą bendraminčių, mes būtinai bursimės į atskirą frakciją. Beje, jau dabar kalbamės su kai kuriais naujojo Seimo nariais. Jei buvęs Seimas nebūtų pakeitęs Statuto normos, kad frakcijai suburti reikia 3 narių, dabar neturėtume problemų.

Į parlamentą patekome trise: aš, Janė Narvilienė ir Gintaras Didžiokas. Dabar norint suburti frakciją, reikia 7 narių. Vis dėlto, mes tikimės, kad naujos sudėties Seimas dar tars savo žodį ir grąžins buvusią Statuto normą.

Kita vertus, keista girdėti, kai Socialdemokratinė koalicija ketina palaikyti Česlovo Juršėno, kaip galimo Seimo vicepirmininko, kandidatūrą, tačiau kategoriškai nusiteikusi, kad aš tapčiau Seimo Ekonomikos komiteto pirmininke. Mano manymu, komitetams turi vadovauti ne tik valdančioji dauguma, o ir opozicija.

Aš atsisakiau Naujosios sąjungos lyderio Artūro Paulausko siūlymo tapti Ekonomikos komiteto pirmininke, nes man nėra priimtina bendra Socialliberalų ir Liberalų ekonominė programa, be to, tam nepritarė A.Brazausko socialdemokratinės koalicijos nariai.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

A.Brazauskas pensijon - sparnus pakėlė ir K.Prunskienė

Tai komentuoja:

Vytenis Andriukaitis Socialdemokratų partijos pirmininkas, būsimos A.Brazausko socialdemokratinės koalicijos frakcijos Seime seniūnas

Jūratė Novagrodskienė Politologė

Veidas
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

JAV žiniasklaida: Izraelis sudavė smūgį Iranui

Keršydamas už savaitgalį įvykdytą išpuolį, Izraelis sudavė smūgį Iranui, ketvirtadienio...

66-erių Kristina darbą rado kone atsitiktinai: vargu, ar jaunimas tokio imtųsi

Turkiški serialai, blynai anūkams ir katinas – daugelis vis dar taip įsivaizduoja pensinio...

Kaip maitintis ir ką daryti, kad pilvas būtų plokščias: šių netikėtų patarimų turbūt dar nebandėte

Kas nenorėtų tokio pilvuko, kuris atrodytų toks pat lygus, lyg gulint ant nugaros. Deja, kartais...

Prof. Andrejus Spiridonovas. Kas mūsų laukia artimoje ateityje? Tai atrodys neįprasta ir pakeis daugelio žmonių gyvenimą (3)

Arakis – karščio ir smėlio persmelkta planeta tolimajame galaktikos kampe, aprašyta Franko...