Nors moters - namų šeimininkės vaidmuo per pastaruosius penkiasdešimt metų pasikeitė, kone pusė vyrų vis dar tiki, kad mokėjimas gaminti yra svarbiausias moters įgūdis, rašo telegraph.co.uk.

Nors pokario laikais idealia buvo laikoma nuolaidi ir paklusni žmona, modernūs vyrai gerbia moteris, kurios sugeba jiems pasipriešinti. 59 procentai nurodė tai esant svarbų santykių bruožą.

Du trečdaliai apklaustų vyrų pasakė, kad jie vertina moteris, gabias skaičiams, o 69 procentai teigė, jog norėtų žmonos, kuri tvarkytų šeimos finansus.

Liūdnai pagarsėjęs „Geros žmonos vadovas“, tariamai išleistas 1955 metais, teikė patarimus žmonoms: kaip planuoti iš vakaro, ką gaminti rytoj, ir paruošti vyrui vakarienę iki jam grįžtant iš darbo.

Jame teigiama: „Nesiskųskite, jei jis vėluoja namo vakarienei arba net visai negrįžta. Laikykite tai mažmožiu, palyginus su tuo, ką jam teko ištverti visą dieną.“

Tačiau kritikų teigimu, šis straipsnis yra neseniai sukurtas pokštas, siekiant pasišaipyti iš penkiasdešimtųjų gyvenimo būdo sampratos.

Naujame tyrime, kuriame dalyvavo 2309 vyrų ir moterų ir kuris buvo surengtas ICM „Ideal Home Show“, taip pat nustatyta, kad šiuolaikinių moterų nuomonė apie tai, ko jų partneriai tikisi iš jų, labai skiriasi nuo to, ko vyrai iš tikrųjų nori.

Pavyzdžiui, nors 72 procentai moterų manė, kad vyrai nemėgsta būti tampomi po parduotuves, 63 procentai vyrų pasakė, kad jie tam neprieštarauja. Ir nors 65 procentai moterų manė, kad vyrai tikisi, jog moterys prisiims sau visus buities darbus, beveik 75 procentai vyrų pasakė, jog darbai turi būti pasidalyti po lygiai.

Tyrime taip pat atskleista, kad kai kurie dalykai niekad nepasikeis – daugiau nei pusė vyrų tikisi, kad galės susitikti su draugais ir grįžti vėlai, o jų partnerės tam neprieštaraus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją