Kinijoje pirmoji Juodosios Ožkos metų diena yra 2003 m. vasario 4 d. Taip yra pagal ateities spėjimo kalendorinę sistemą, nes vasario 4 d. yra pirmoji Tigro mėnesio diena, o Tigro mėnuo yra pirmasis mėnuo pagal kinų ateities spėjimo kalendoriaus sistemą.

Kinų ateities spėjimo kalendoriuje pirmoji Tigro, mėnesio diena yra vadinama Pavasario pradžia, kuri yra tuomet, kai saulė įžengia į 315 tropinio zodiako laipsnį. Kinijos laiko juostoje Pavasario pradžia yra vasario 4 d. 14:06. Taigi ir pirmoji Juodosios Ožkos metų diena yra 2003 m. vasario 4 d. Jei kūdikis gimsta per ar po Pavasario pradžios mėnesio, tai jis šeimoje yra juoda ožka.

2003 (Juodosios Ožkos) metai yra 4700 kinų metai. Kinai tiki, kad pirmasis Kinijos karalius buvo Geltonasis Karalius (nors jis nebuvo pirmasis Kinijos imperatorius, kuris užbaigė Didžiąją Sieną). Geltonasis Karalius buvo karūnuotas 2697 m.pr.Kr., todėl 2003 m. vasario 4 d. Kinijoje prasideda 4700 metai. Kinai taip pat naudoja 60 kamienų-šakų skaičiavimo sistemą, o Juodoji Ožka yra 20-asis kamienas-šaka šiame cikle. Kadangi 4700 = (60*78)+20, tai šie Juodosios Ožkos metai yra 4700 kinų metai.

Kai kuriuose tinklapiuose nurodoma, kad 2003 metai yra 4701 kinų metai. Jei jums nepavyksta surasti paaiškinimo, pabandysime padėti. Geltonojo Karaliaus inauguracija įvyko 2697 m.pr.Kr. pavasarį. Tačiau Geltonojo Karaliaus kalendoriuje žiemos saulėgrįžos diena buvo laikoma pirmąja metų diena. Taigi pirmoji žiemos saulėgrįžos diena buvo maždaug 2698 m.pr.Kr. gruodžio 23 d. Šiandienos sausio 1-oji Geltonajam Karaliui nereiškia nieko. Jei papildomas aštuonias 2698 m.pr.Kr. dienas priskaičiuosime tiems metams, tai 2003 m. ir bus 4701 kinų metai.

Pirmiausia pažvelkime į praėjusių metų prognozes. 2002 metai buvo Juodojo Arklio metai, kuriems svarbiausia Vanduo ir Ugnis. 2002 metai nebuvo taikingi, nes Vanduo ir Ugnis vienas kitam yra priešiški. Kai Vanduo ir Ugnis yra kartu, kyla ginčai ir nesutarimai. Šio konflikto sprendimas yra Medis.

Koks sutapimas, kad 2002 metais milžiniškų potvynių ir gaisrų nelaimės ištiko JAV, Kiniją ir Australiją. Atrodo, kad šalyse, kuriose mažiau žalių medžių (Medžio), turi daugiau politinių konfliktų. 2002 metais žmonėms mažiau sekėsi greičiausiai dėl to, kad jų gimimo diagramose buvo per mažai Medžio ar jie nepakankamai dažnai būdavo Medžių aplinkoje.

2003 metai yra Juodosios Ožkos metai, kuriuose yra Vandens, Ugnies, Žemės ir Medžio. Ir vėl, kaip ir 2002 metais, Vanduo ir Ugnis yra nesuderinami; Vanduo ir Žemė yra vienas kitam nedraugiški. Laimei, Ožkoje yra šiek tiek Medžio. Kai Vanduo kovoja su Ugnimi ar Žeme, Medis gali tapti tarpininku jų konflikte.

Taip pat 2002 Juodojo Arklio metai yra vyriškos Ugnies ir vyriško Vandens pora; 2003 Juodosios Ožkos metai yra moteriškos Ugnies ir moteriško Vandens metai.

Konfliktai tarp vyrų visuomet būna aršesni nei tarp moterų. Todėl konflikto tarp Ugnies ir Vandens poveikis 2003 metais bus žymiai silpnesnis nei 2002. Tai reiškia, kad 2003 metai bus žymiai taikesni nei 2002-ieji ir 2003-aisiais tęsis Penkių Elementų ciklo tėkmė, prasidėjusi 2002-aisiais. Bet kokie neužbaigti reikalai ar darbai persikels į naujuosius metus ir tęsis iki 2003-ųjų rudens.

2004-ieji yra Medinės Beždžionės metai. Beždžionė yra pirmieji Metalo ciklo metai. 2003-ieji yra paskutinieji Ugnies ciklo metai. 2003-ieji yra metai tarp dviejų Elementų ciklų. Kinų astrologija tokius metus vadina kertiniais. Tai reiškia, kad 2003-ieji yra kaitos ir nenuspėjamumo metai. Žmonės, kuriems sekėsi 2002-aisiais, gali nusivilti, nes Juodoji Ožka sumaišo Vandenį, Ugnį, Žemę ir šiek tiek Medžio.

Trumpai tariant, jei jūsų laimingas elementas yra Vanduo, tuomet jums seksis pirmąjį pusmetį. Jei jūsų laimingas elementas yra Ugnis, tuomet jūsų sėkmės periodas bus 2003 metų vasarą. Jei jūsų sėkmės elementas yra Žemė, jums labiau seksis antrąjį pusmetį.

Pirmoji 2003 Juodosios Vandens Ožkos metų diena Kinijoje yra 2003 m. vasario 4 d. Iš tikrųjų 2003-ųjų Vandens ciklas prasidėjo 2002 m. lapkritį. Vandens tėkmė sustos vasaros pradžioje, o tuomet lėtai sugrįš žiemos pradžioje. Jei jūsų laimingas elementas yra Vanduo, jūs galėjote pradėti naudotis savo sėkme jau 2002-ųjų rudenį, o nelaukiant 2003-ųjų. Jei nežinosite, kokie yra jums palankūs mėnesiai, 2003-aisiais galite praleisti savo Vandens sėkmę.

Jei jūsų laimingas elementas yra Žemė, tuomet Žemės mėnesio pradžia yra 2003 m. liepą. Jums palankus periodas prasidės jau vasaros pradžioje. Staigi sėkmė aplankys tik nedaugelį. Jei jūs tiesiog sėdėsite ir lauksite, kol liepa atneš jums sėkmę, galime jums garantuoti, kad taip tikrai neatsitiks. Jei jūs užsiimate verslu ir norite gerai liepą parduoti savo produkciją, jums tam reikia pradėti rimtai ruoštis jau nuo gegužės ar birželio. Žemės energija padės jums sulaukti sėkmės liepos mėnesį.

Jei jūsų sėkmės elementas yra Ugnis, tuomet jums palankūs bus gegužė ar birželis. Jums palankus periodas prasidės jau nuo vasario. Jei jūsų laimingas elementas yra Metalas, tuomet jums geriausi 2003-aisiais bus rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiai, nes 2003-aisiais Metalo įtaka bus ypatingai stipri būtent rudenį. Jei jūsų laimingas elementas yra Medis, tuomet stiprieji Medžio mėnesiai bus vasaris ir kovas – tuomet tikrai galite tikėtis sėkmės.

Niekam 2003-ieji nebus nesibaigiančios sėkmės metais ir visiems bent du mėnesiai tikrai bus sėkmingi. Palankiais mėnesiais sėkmę būtina išnaudoti maksimaliai. Jei praleisite Medžio lemiamą sėkmę pavasarį, tuomet jums teks laukti iki 2004-ųjų. Medžio sėkmė bus visiškai netikėtina rudenį, nes Medis 2003 metų rudenį bus labai nepageidaujamas stipraus Metalo teritorijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją