aA
Robinzoniada: LŽ pristato už kadro likusius robinzonų nuotykius. "Tada ir supratome, jog tokios situacijos mažiausiai primena žaidimą. Buvo taip nejauku, kaip ir per laidotuves", - prisiminė nuotykių šou "Robinzonai" režisierius Linas Ryškus momentą, kai iš 15 negyvenamon salon ištremtų žmonių reikėjo išmesti pirmąjį dalyvį.
Robinzonada
© "Lietuvos žinios"
TV3 šį šeštadienį toliau rodo nuotykių šou "Robinzonai" - Latvijos, Lietuvos ir Estijos komandų kovą už išlikimą negyvenamoje saloje. Rytoj žiūrovai išvys antrą dalį.

Užduotys

"Visas šis žaidimas po truputį pradėjo priminti ne televizijos šou, o tikrą aštraus pobūdžio dokumentinę dramą", - sakė įvykius saloje stebėjęs L.Ryškus. Momentas ir situacija, kai reikėjo skelbti salą Estijoje turėsiančio palikti robinzono vardą, sakė jis, priminė teismo salę, kurioje 5 nuteistieji laukia nuosprendžio.

Kovą dėl išlikimo saloje žiūrovai išvys nuotykių laidos antros dalies pabaigoje. Iš pradžių dar gana nerūpestingai lietuviško šou varianto vedėjas Vytautas Kernagis pristatys, jog 4 parą saloje gyvenantys robinzonai turės atlikti dvi užduotis. Po vienos laimėjusi komanda gaus specialiuosius prizus, po antros - pereinamąją robinzono statulėlę. Ją laimėjusi komanda turės teisę nurodyti, iš kurios šalies penketuko turi būti išmestas vienas dalyvis.

Jau dabar galima tvirtinti, kad aktyviai už Lietuvos komandą sergantys žiūrovai nervinsis ne ką mažiau nei per olimpines žaidynes. Užduotys, regis, gana vaikiškos, tačiau kiekvienas laimėjimas suteikia komandai mažiau ar daugiau šansų išlikti saloje. Per pirmąjį robinzonų žaidimą krintantys ir dūžtantys paprasčiausi kiaušiniai kiekvieno sirgaliaus širdį turėtų suvirpinti ne mažiau skausmingai, kaip ir į krepšį nepataikytas kamuolys. Nė vienas robinzonas nežinojo, kokius prizus gaus laimėjusi komanda. V.Kernagis apie juos paskelbė gana paslaptingai: "Jie sunkūs, truputį juda ir leidžia garsus".

Stichija

TV3 žiūrovai neišvys audros, šėlusios saloje vieną pirmųjų naktų, kai joje apsigyveno robinzonai. Kūrybinės grupės nariai, visą mėnesį gyvenę patogiau ir saugiau, bijojo, kad po audros neliks nei palaikių robinzonų namelių, nei laužavietės ar apskritai požymių, jog čia kažkada gyventa žmogaus. Tačiau audra praeis ir stojus tylai visi robinzonai pasakos savo išgyvenimus. Labiausiai stichijos šėlsmas sudrebino Lietuvos komandos nario Aleksejaus širdį. Prisiekusiam alpinistui ji priminė draugo, į kurį pataikė žaibas, žūtį kalnuose.

Kuo toliau, tuo labiau visiems robinzonams teks sukti galvas, kaip prasimaitinti. O žiūrovai susidurs su tokiomis maisto gaminimo technologijomis, kokių nė vienoje kulinarijos laidoje nėra matę. Štai kad ir antroje "Robinzonų" dalyje Šarūno pasiūlytas australiečių duonos kepimo būdas. "Buvo visai skanu", - prisiminė L.Ryškus, nors ir labai stengėsi atsisakyti jam pasiūlyto taip brangaus robinzonams duonos gabalėlio.

Šį šeštadienį bus galima dar aiškiau pamatyti, ką veikė saloje robinzonai. Pavyzdžiui, kaip vienas jų gaminosi medines vizitines korteles ir susikalė filmavimo kamerą. Ir kaip tokio operatoriaus amplua pradėjo erzinti jo bendražygius. "Čia turim per daug darbo. Dirbam ir dirbam. Tiesiog norisi kažkur pabėgti", - sėdėdama pačiame negyvenamos salos viduryje prasitars Danielė. Regis, net ir Marse lietuviai turėtų kuo užsiimti...

Charakteriai

Atidesni "Robinzonų" nuotykių stebėtojai jau antroje nuotykių šou dalyje pajus, kaip po truputį kampais ima trintis į salą išmestų anksčiau nepažįstamų žmonių charakteriai. Galbūt netgi bus įmanoma atspėti, kas pirmasis gali iškristi iš lietuvių komandos.

Žmonės, geriau pažindami vieni kitus, pradėjo daugiau kalbėti apie savo komandos narius. Jiems girdint arba negirdint. Tokio šou kūrėjai, matyt, žinojo, kad visame pasaulyje žmonėms smagu "papletkinti" apie artimą savo. O kaip jūs jaustumėtės "pletkindami" tiesiai į kamerą?

Antroje šou dalyje atsiskleis ir kiti komandų dalyvių bruožai. Pavyzdžiui, per organizatorių jiems pasiūlytus mainus. Kokį daiktą geriausia išmainyti su kita komanda, kad ir neapsiriktum, ir neapsijuoktum? iį kartą lietuviai pasižymės neįprastu dosnumu. Tarsi ne nuo žagrės būtų kilę. Estai gi pasirodys gerokai šykštesni. Mūsų komandai padės tik dar vienas nesvetimas lietuviams bruožas - mokėjimas gerai pasiderėti.

Kiti

Antroje dalyje nufilmuota, kaip latviškojo šou vedėjas Martinas Freimanas nusprendžia savo komandos dalyvius pamaloninti... kava. Iš kur?! Žaidimo taisyklės to nenumatė.

Apie tą nedidelį kavos žiupsnelį kitų kūrybinių grupių nariai gal ir numanė, tačiau L.Ryškus pasakojo, jog pats akivaizdžiai pamatė tik grįžęs iš salos ir peržiūrėjęs filmuotą medžiagą. O jei dar prisimintume robinzonus aplankiusių latvių žurnalistų saloje "pamirštą" lašinių paltį... Gerai dar, kad latvių robinzonai ant jų paspirginę žirnių pasidalijo šiuo patiekalu pirmąjį pažinties vakarą.

"Latviai į negyvenamą salą atvažiavo kaip į didelį nuotykį, - vaišingo kolegos poelgį dabar galėtų pakomentuoti L.Ryškus. - Jeigu jis taip negražiai pasielgė kitų komandų atžvilgiu, sakyčiau, yra nesubrendėlis". Na, o gerokai vyresnis estų šou vedėjas Emilis Rutiku, su kuriuo V.Kernagis itin susidraugavo, jau pirmoje "Robinzonų" dalyje ragino savo šalies sirgalius: "Duokime garo lietuviams!" Ir taip jis ne kartą pabrėžė ryžtingą nusiteikimą "parodyti" ne latviams, o kažkodėl lietuviams. V.Kernagis ir Lietuvos komandos nariai, žinoma, neliko skolingi. Jau pačioje pradžioje Šarūnas prisistatė esąs "karštas lietuvių vaikinas", o V.Kernagis, bendraudamas su kitų komandų nariais tarptautine rusų kalba, kažkodėl nuolat kalbėdavo su estišku akcentu.

Nepaaiškinama

Antros dalies pabaigoje žiūrovai galės išvysti lietuvių komandos moterų akibrokštą. Kad robinzonai nemirtų iš bado, jiems iš anksto buvo parūpinta minimalus kiekis maisto. Tame davinyje būta ir 2 konservų dėžučių. "Daugiau dėl kvapo", - sako L.Ryškus. Ir kas gi paaiškėjo po 4 gyvenimo saloje dienų? Pasirodo, Danielė ir Monika užsisvajojusios ėmė ir suvalgė tą juodai dienai taupytą mėsą. Abi dėžutes! Įdomu, kaip į tai sureagavo ne mažiau išalkę komandos vyrai?

"Ten daug kas atrodė nepaaiškinama. Jiems beliko tik skėstelėti rankomis ir nusijuokti", - prisimindamas gyvenimą saloje sakė TV3 kūrybinės grupės antrasis režisierius Vygintas Prebergas. O L.Ryškus atsainiai pridūrė: "Tie žmonės kaip reikiant išsivalė organizmus. Už dyką. D.Kepenis už tai "babkes" ima..."

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Kauniečių dėmesį patraukė naikintuvų lydimas lėktuvas

Antradienio rytą danguje virš Kauno gyventojai stebėjo neįprastą skrydį – orlaivį lydėjo du...

Buvęs Stahlio treneris kritiškai sureagavo į Aleknos rekordą: tai lyg šūvis sau į koją (35)

Pasaulio rekordą pagerinęs Mykolas Alekna sužavėjo ne visus – buvęs Švedijos disko metimo...

Nutylėtas incidentas: narkotikų prekeivių sulaikymas baigėsi susišaudymu, nukentėjo pareigūnas (5)

Praėjusią savaitę, balandžio 9-osios vakarą, narkotikų prekeivių sulaikymo operacija baigėsi...

Pasirašytas ketinimų protokolas su „Rheinmetall“ – imamasi gamyklos statymo planavimo (3)

Antradienį ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė , krašto apsaugos ministras...

Įdomiosios pamokos. Kodėl Lietuvoje niekada nebuvo saugiau negu dabar?

Šioje „Įdomiosios pamokos” laidoje žurnalistė Daiva Žeimytė-Bilienė kalba apie...