aA
Kartais autostopu keliauja ir tautiečiai, kurių vargšais tikrai nepavadinsi. Prisiekę keliautojai net skrydį lėktuvu mielai išmaino į nuotykių ir pavojų kupiną kelionę autostopu. Lietuvoje "balsuojančiuosius" kelyje vairuotojai laiko studentais neturtėliais arba nuotykių medžiotojais.
Kelionė autostopu
Kelionė autostopu
© "Lietuvos žinios"
Bet kuriuo atveju, pas mus pakeleivingus automobilius dažniausiai stabdo toli gražu ne turtuoliai, o namo skubantys studentai ar šiaip jaunuomenė. Tačiau kai drąsuoliai "tranzu" išsiruošia keliauti į tolimus kraštus, jų draugai ir artimieji ne visada palaiko tokius planus, greičiau atkalbinėja, nes nepažįstamoje šalyje tyko pavojai ir netikėtumai.

Visgi bent kartą autostopu pasiekę Vakarų šalis drąsuoliai pasakoja, kad tik pas mus toks keliavimo būdas laikomas baisiai pavojingu ir nepatikimu. Jų teigimu, tai malonus, greitas ir, svarbiausia, pigiausias būdas keliauti.

Saugu

LŽ apie keliones autostopu pasakojo studentė Paulė Remigytė. Jos nuomone, kelionės "tranzu" nepamirši visą gyvenimą. Pusę Europos autostopu išmaišiusi studentė tikina, jog iš užsienio vairuotojų nė kartelio neišgirdo nepadoraus pasiūlymo. Tuo tarpu lietuvaičiai, "jei ir ne pasiūlo pasukti į kairę, tai pasakoja visokias nešvankias istorijas".

"Sakykim, važiuoju namo į ėemaitiją su gan padoriai atrodančiu "dieduku", o jis porina kaip kartą vežė prostitutę, kuri net neprašyta už kelionę atsilygino natūra. Suprask, ir aš tokia. Bet kai vairuotojai išgirsta, jog studijuoju žurnalistiką, nutyla arba pradeda mandagiau kalbėti", - pasakoja Paulė.

Pasak mėgstančiųjų keliauti autostopu, dailiosios lyties atstovėms, norinčioms išvengti nemalonumų kelyje, nedera puoštis mini sijonais ar ryškiai dažytis. Keliaujant patogiausias ir saugiausias - sportinis, studentiškas drabužių stilius. Panaši taisyklė galioja ir vaikinams, mat kukliai apsirengusiųjų vairuotojai nė neprašo sumokėti už kelionę.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Karas Ukrainoje. Didžioji Britanija paskelbė apie didžiausią iki šiol karinės pagalbos paketą Ukrainai (1)

Naktį Rusija puolė Ukrainos sostinę, priešlėktuvinės gynybos pajėgos numušė visus oro...

Į darbo pokalbį ateina su mama, o darbe rūpinasi tik savo naudomis: įvertino tiesas ir mitus apie įvairių kartų skirtumus darbo rinkoje

Anot sociologų, jau netrukus darbdaviams teks susidurti su nauja realybe: mažėjant kvalifikuotų...

Sniegui atsitraukus – naujos negandos: teigiami pokyčiai matomi tik po kelių dienų

Šiandien virš Lietuvos slėgis ims augti. Tankūs debesys nenoriai sklaidysis, nedidelių...

Neįkainojamos galimybės Lietuvos startuoliams – dėl galimybės išvykti į Silicio slėnį kausis LOGIN konferencijoje (1)

Didžiausias, turtingiausias turiniu ir, ko gero, drąsiausias inovacijų susitikimas Baltijos šalyse...