aA
Panevėžio apygardos prokuratūra penktadienį pateikė įtarimus kauniečiams Laimutei ir Vytautui Andriui Kedžiams dėl trukdymo antstolio veiklai. Tai BNS patvirtino Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vida Bielskytė.
Laimutė Stankūnaitė, Laimutė Kedienė
Laimutė Stankūnaitė, Laimutė Kedienė
© youtube.com

Tačiau planuota Kedžių apklausa neįvyko, nes neatvyko jų advokatas žentas Aidas Venckus. Jis pranešė, kad nuo penktadienio išėjo atostogų ir atostogaus iki rugpjūčio 5 dienos.

Pateikus Kedžiams įtarimus, jiems paskirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Kedžiams pateikti įtarimai dėl incidento kovo 23 dieną, kai nesėkmingai bandyta perduoti jų anūkę mamai Laimutei Stankūnaitei. Įtariama, kad seneliai užgriuvo vaiką ir trukdė perduoti jį motinai.

Penktadienį pateikti įtarimus ketinta ir L.Kedienės seseriai Audronei Skučienei. Pasak V.Bielskytės, pastaroji faksu pranešė, kad yra paguldyta į ligoninę.

Panevėžio prokurorai taip pat ketina pareikšti įtarimus buvusiai mergaitės globėjai Neringai Venckienei. Du kartus į apklausą prokuratūroje kviečiama buvusi Kauno apygardos teismo teisėja neatvyko. Vieną kartą ji pranešė, kad serga, kitą - kad jai atlikta operacija.

Panevėžio prokuratūroje tiriamos baudžiamosios bylos dėl įvykių Vilniuje ir Panevėžyje.

Prokurorai teigia surinkę pakankamai duomenų, kad galėtų pateikti N.Venckienei įtarimus dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė liepos 2 dieną patenkino N.Venckienės prašymą atleisti ją iš Kauno apygardos teismo teisėjos pareigų. Buvusi teisėja žada rudenį dalyvauti Seimo rinkimuose.

Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė N.Venckienės mirusio brolio Drąsiaus Kedžio ir jo sugyventinės Laimutės Stankūnaitės dukrą, kurią globojo jos tėvo D.Kedžio sesuo N. Venckienė, perduoti motinai. Sprendimas, pasitelkus dideles policijos pajėgas, įvykdytas šių metų gegužės 17-ąją.

D.Kedys savo buvusią sugyventinę L.Stankūnaitę kaltino pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Tačiau L.Stankūnaitei pedofilijos byloje įtarimai nėra pateikti. Dėl šios nusikalstamos veikos kaltinamas vienintelis dabar jau miręs Andrius Ūsas. Jo byla dar nagrinėjama.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Mokymų metu VRK per klaidą nutekino tūkstančių rinkėjų duomenis

Rinkimų repeticijos metu Vyriausioji rinkimų komisija ( VRK ) galimai nutekino tūkstančių...

Dvigubų dublių mašina NBA, bet ne FIBA orbitoje: ar tikrai rinktinės žaidimas turėtų suktis aplink Sabonį?

Fenomenaliai šį sezoną NBA arenose žaidęs ir kelis šio amžiaus rekordus į šipulius...

Su emocinėmis problemomis susiduria vis jaunesni: vienišumo jausmą patiria dar mokykloje

Pastaraisiais metais pastebima nemaloni tendencija, kad vaikų, susiduriančių su tokiomis...

Arūnas Milašius. Atsiprašykite jaunimo – jis pagaliau sugriovė darbo rinką ir nukarūnavo senolius

Z karta, kaip kai kurie įsivaizduoja, yra ta, kuri, jei pasivargina paspirtuku atvažiuoti iki biuro,...

Žemaitaitis planuoja trauktis iš Seimo KT: Žemaitaitis sulaužė Seimo nario priesaiką, papildyta (64)

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis antisemitiniais pareiškimais sulaužė Seimo nario priesaiką ir...