aA
Lakūnas iš Oklahomos Robertas Ragozzino tapo pirmuoju, apskridusiu pasaulį atviru biplanu. Po 170 dienų skrydžio, per kurį įveikė daugiau kaip 37 tūkst. km, pasaulio rekordininkas penktadienį nusileido gimtinėje. 1942-aisiais pagamintą rekordininko biplaną "Stearman" ir Antrojo pasaulinio karo stiliaus odinį lietpaltį vilkintį pilotą, pasipuošusį to paties stiliaus kepure ir akiniais, pasitiko 400 žmonių minia.
Skyrybos

Ties žlugimo riba balansavusiai "Oskaro" laimėtojo Nicolaso Cage'o ir aktorės Patricios Arquette santuokai vėl iškilo grėsmė. iį kartą pareiškimą skyryboms įteikė P.Arquette, kaip priežastį nurodžiusi "nesuderinamus skirtumus". N.Cage'as skyrybų dokumentus teismui buvo pateikęs vasarį, tačiau po dviejų mėnesių pora juos atsiėmė. P.Arquette pareiškime teigiama, kad jie kartu nebegyvena nuo lapkričio 1 d. Pora susituokė 1995 m., o po devynių mėnesių nusprendė nebegyventi kartu. Dabar jie jau pasidalijo turtą ir skolas, viską įtvirtindami raštiškais susitarimais.

Pašalpa

Lenkijos sostinės Ursinovo rajono savivaldybė paskelbė šūkį: "Humaniškai elkimės su gyvūnais". Rajono taryba nutarė mokėti kiekvienam rajono gyventojui, kuris priglaus benamį šunį, pašalpą - apie 400-500 zlotų (348-435 Lt) per mėnesį. Taip pat žadama įkurti šunų priglaudą, kurioje jie bus laikomi 2 savaites, kol atsiras savininkas arba asmuo, norintis pasiimti šunį.

Tikimasi, kad šunis priglaus vyresni ar vieniši žmonės, jaučiantys gyvūnams prieraišumą, tačiau neturintys lėšų jiems išlaikyti. Savivaldybės darbuotojai tikrins, ar iš tikrųjų šuo išlaikomas ir kaip juo rūpinamasi. Kiekvienas asmuo, priglaudęs gyvulį, turės pasirašyti globos sutartį. Lenkijos sostinėje slampinėja galybė benamių šunų. Dažniausiai tai buvę šeimų numylėtiniai, kuriuos išvažiuodami atostogauti šeimininkai tiesiog išmeta gatvėn.

Balzamas

Rusijos liberaldemokratų vadovas, Dūmos vicepirmininkas Vladimiras Žirinovskis, atvykęs į Latvijos ambasadoje Nepriklausomybės dienos proga surengtą priėmimą, pareiškė labai pasiilgęs Rygos balzamo ir paprašė nedelsiant jam šiek tiek jo įpilti. "Balzamas... paskutinį kartą jį gėriau prieš 10 metų", - ištarė V.Žirinovskis ir paklausė, kaip reikia jį gerti. Po to, pasigrožėjęs į taurę įpiltu gėrimu, ekscentriškasis politikas apsigalvojo ir jo neparagavo.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prie pastato, kuriame teisiamas Trumpas, – šiurpus incidentas

Niujorko teisėjas Juanas Merchanas penktadienį pranešė, kad buvo atrinkta 12 prisiekusiųjų...

Sujudimas Kaune: dėl padidėjusio radiacinio fono evakuoti Eigulių gyventojai (4)

Kauniečiai sunerimo dėl gausių specialiųjų tarnybų pajėgų Eiguliuose, prie V....

Fausta Marija Leščiauskaitė. Geriau sena merga nei tokie santykiai (3)

Kiek daug žmonių grįžę namo į namus neina. Dar valandėlę sėdi mašinoje. Nes eiti ten nenori.

Į krantą išplauta keistos formos būtybė pašiurpino pajūrio lankytojus: kas tai per padaras? (1)

Australijoje paplūdimiu vaikščiojusi moteris aptiko šiurpios išvaizdos padarą, iš pažiūros...

Įdarbinti užsieniečius Lietuvoje gali būti sunkiau: griežtinama tvarka, bet dėl vienos profesijos matytų išimtį (9)

Vyriausybė jau pritarė, o Seimas toliau svarsto siūlymus griežtinti užsieniečių įdarbinimo...