aA
Šaltą ir nykų rudens vakarą siūlome pamaloninti savo ir savo artimo skrandį "Karališku" keksu. Jis tikrai ne mažiau skanus, nei išvaizdus. Jeigu pasimiršę nepadauginsite - 1 porcija teturi 220 kcal. Skanaus!
Karališkas keksas
Karališkas keksas
Produktai:

2,25 stiklinės miltų, 
1,5 arbatinio šaukštelio sodos,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio druskos,
3/4 stiklinės kakavos miltelių,
1 arbatinis šaukštelis tirpios ekspreso kavos,
2 stiklinės cukraus,
1/3 stiklinės augalinio aliejaus,
2 didelių kiaušinių baltymai,
1 visas didelis kiaušinis,
30 g šokolado (ištirpdykite),
1 maišelis vanilinio cukraus,
1/2 stiklinės neriebaus pieno.
3/4 stiklinės verdančio vandens.

Glazūrai:

Plytelė (100 g) juodo šokolado be priedų.

Gaminame:

1. Ištepkite margarinu nepridegančią kekso formą.

2. Sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską.

3. Atskirame inde išmaišykite kakavą, kavą, įpilkite 3/4 verdančio vandens ir išmaišykite.

4. Mikseriu iš lėto sumaišykite cukrų, augalinį aliejų, kiaušinių baltymus ir 1 kiaušinį iki vientisos masės. Padidinkite maišymo greitį ir dar maišykite 2 minutes, kol masė sutirštės. Pridėkite kakavos ir kavos masę bei ištirpintą šokoladą. Tęskite maišymą ir palaipsniui sudėkite likusius produktus - miltus ir pieną.

5. Gautą tešlą supilkite į paruoštą kekso formą. Kepkite 45 minutes. Iškepus palikite formoje 10 minučių, paskuis išimkite iš formos ir leiskite ataušti.

6. Ataušusį keksą apipilkite ištirpintu karštu šokoladu.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0