2,25 stiklinės miltų,
1,5 arbatinio šaukštelio sodos,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio druskos,
3/4 stiklinės kakavos miltelių,
1 arbatinis šaukštelis tirpios ekspreso kavos,
2 stiklinės cukraus,
1/3 stiklinės augalinio aliejaus,
2 didelių kiaušinių baltymai,
1 visas didelis kiaušinis,
30 g šokolado (ištirpdykite),
1 maišelis vanilinio cukraus,
1/2 stiklinės neriebaus pieno.
3/4 stiklinės verdančio vandens.
Glazūrai:
Plytelė (100 g) juodo šokolado be priedų.
Gaminame:
1. Ištepkite margarinu nepridegančią kekso formą.
2. Sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską.
3. Atskirame inde išmaišykite kakavą, kavą, įpilkite 3/4 verdančio vandens ir išmaišykite.
4. Mikseriu iš lėto sumaišykite cukrų, augalinį aliejų, kiaušinių baltymus ir 1 kiaušinį iki vientisos masės. Padidinkite maišymo greitį ir dar maišykite 2 minutes, kol masė sutirštės. Pridėkite kakavos ir kavos masę bei ištirpintą šokoladą. Tęskite maišymą ir palaipsniui sudėkite likusius produktus - miltus ir pieną.
5. Gautą tešlą supilkite į paruoštą kekso formą. Kepkite 45 minutes. Iškepus palikite formoje 10 minučių, paskuis išimkite iš formos ir leiskite ataušti.
6. Ataušusį keksą apipilkite ištirpintu karštu šokoladu.
Skanaus!
Top naujienos
Karas Ukrainoje. Pranešama, kad Čerkasuose nuaidėjo sprogimai
Oro perspėjimo metu Čerkasų srityje pasigirdo sprogimų garsai. Apie tai pranešama...
Lietuvą užėmęs ciklonas vis dar rodo savo charakterį: sinoptikai įvardijo, kokių nemalonumų jis pažers
Ketvirtadienio dieną pietinis ciklonas, judėdamas į šiaurę, vis dar rodys savo charakterį.