aA
Dvi stambios antivirusinės programinės įrangos gamintojos įspėjo, jog vėl pasirodė labai pavojingas virusas, sunaikinantis visus kompiuteryje esančius duomenis, ir bandantis ištrinti BIOS.
Virus alert
Liūdnai pagarsėjęs virusas “Kriz”, pirmą sykį pastebėtas prieš metus, sugrįžo. Apie jo sugrįžimą pirmoji pranešė bendrovė “Symantec”. “Kriz”, taip pat žinomas kaip “W32.Kriz”, paremtas kito nemažiau garsaus viruso CIH kodais. Šią informaciją patvirtino ir bendrovės “Trend Micro” atstovai.

Pakliuvęs į kompiuterį, “Kriz” įterpia savo kopijas į įvairių paleidžiamųjų programų kodus. Virusas aktyvuojasi gruodžio 25 dieną. Jis ištrina visą kompiuteryje esančią informaciją ir bando pažeisti BIOS. Jei tai pavyksta, atitaisyti padarytą žalą praktiškai neįmanoma, netgi suformatavus kietą diską ir iš naujo instaliavus operacinę sistemą.

Antivirusinės programinės įrangos gamintojai įspėja, kad šis virusas taip pat gali įsiterpti į kitus, “worm” tipo virusus, ir platintis kartu su jais. Žinoma, kad dažniausiai jis “susidraugauja” su “Happy99.worm” “kirminu”, taip pat žinomu kaip “W32.Ska” ir “W32.hllw.bymer.worm”.

Šiuo metu “Kriz” užima aštuntą vietą “Trend Micro” sudarinėjamame pavojingiausių pasaulio virusų sąraše. “Symantec” atstovai teigia, kad nors virusas nesugebėjo išplisti, saugotis jo reikia, turint galvoje griaunamąją jo galią.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Sabonio sezonas – baigtas: kelionę link NBA žiedų pratęs tautietį pranokęs Valančiūnas abu lietuviai pasižymėjo galingu žaidimu

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Naujajame Orleane vykusiose lemiamose NBA įkrintamųjų...

Šiltuose kraštuose atostogaujantis Edmundas Kučinskas gerbėjams perdavė linkėjimų: ypatingas dėmesys – moterims

Estrados grandas Edmundas Kučinskas gerbėjams išsiuntė linkėjimų iš saulėtų kraštų....

Prie pastato, kuriame teisiamas Trumpas, – šiurpus incidentas (1)

Niujorko teisėjas Juanas Merchanas penktadienį pranešė, kad buvo atrinkta 12 prisiekusiųjų...

Sedekerskis ir „Baskonia“ pačiupo paskutinį Eurolygos atkrintamujų bilietą

Penktadienį nuaidėjo pirmųjų istorijoje Eurolygos įkrintamųjų paskutinis mačas, po kurio...