aA
Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad nors juodaodžiai mažiau naudojasi internetu nei baltieji, jie linkę labiau vertinti interneto, kaip informacijos paieškos įrankio, teikiamas galimybes.
Juodoji
Keturiasdešimt penki procentai juodaodžių JAV gyventojų, naršančių pasauliniame tinkle, teigia naudojantys internetą su sveikata susijusios informacijos paieškoms. Šiuo tikslu internetą naudoja 35 procentai baltųjų. Duomenis pateikė "Pew Internet & American Life Project" tyrimas. Sekmadienį paskelbta tyrimo medžiaga parodė, jog juodaodžiai labiau nei baltieji linkę internete ieškoti informacijos apie religiją, darbą bei namų priežiūrą. Tuo tarpu baltieji dažniau naudojasi pasauliniu tinklu susisiekti su šeima, draugais.

Pasak Darieno Dasho (Darien Dash), vadovaujančio sunkiai pragyvenančių juodųjų amerikiečių aprūpinimo senstelėjusiais kompiuteriais programai, juodaodžiai labiau vertina internetą, nes jame suranda informaciją, kurios be kompiuterio nesurastų.

Atliekant "Pew Internet & American Life Project" tyrimą, nuo kovo 1 iki rugpjūčio 20 dienos telefonu buvo apklaustas 12 751 respondentas. 1 501 iš apklaustųjų buvo juodaodis, o iš jų 586 buvo interneto vartotojai.

Truputį daugiau nei 23 procentai juodaodžių šeimų 2000-ųjų rugpjūtį reguliariai naudojosi internetu. 1998-ųjų gruodį šis skaičius buvo 11 procentų. Tuo tarpu baltaodžių šeimų, naršančių pasauliniame tinkle atitinkamai buvo 46 ir 30 procentų.

Keletas pateiktų tyrimo išvadų:

Moterys sudarė 56 procentus juodaodžių interneto vartotojų, tuo tarpu baltieji pasiskirstė beveik vienodai. Baltieji, besinaudojantys pasauliniu tinklu yra labiau išsilavinę nei juodaodžiai. Jų pajamos taip pat didesnės. Mažiau nei trečdalis juodaodžių naudojosi internetu darbo dienomis, palyginus su 56 procentais baltųjų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

JAV Senatas patvirtino pagalbos Ukrainai paketą papildyta (11)

JAV Senatas patvirtino 95 mlrd. JAV dolerių užsienio pagalbos paketą, į kurį įeina karinė...

Karas Ukrainoje. Smolenske dega naftos perdirbimo gamykla

Naktį Charkivas buvo apšaudytas įsiveržusių rusų pajėgų, mieste girdėjosi garsūs sprogimai.

Smūgis Šoigu: Rusijoje sulaikytas jo pavaduotojas gresia iki 15 metų kalėjimo (21)

Rusijoje gynybos ministro Sergejaus Šoigu pavaduotojas Timuras Ivanovas buvo sulaikytas įtariant...

Vilniuje tęsiasi atsisveikinimas su Gediminu Kirkilu

Sostinėje trečiadienį toliau vyksta atsisveikinimas su buvusiu premjeru Gediminu Kirkilu . Atvira...

Dar viena priežastis laukti savaitgalio: šilumos kasdien bus vis daugiau (1)

Artimiausią parą pietinis ciklonas vėl rodys charakterį – trečiadienį jau nuo pat ryto lietaus...

Trumpam atsiprašyti iš darbo galima ne visada: yra situacijų, kada galimas ir atleidimas (1)

Turite asmeninių reikalų, kuriuos sprendžiate darbo metu? Pavyzdžiui, galbūt vykstate į gydymo...