Esminė Gaultier mados žinia šiam sezonui yra apsiaustai su gobtuvais. Beveik visi viršutiniai drabužiai turi ką nors akį rėžiančiai puošnaus, kabančio nuo pečių: skraistes, gūnias, pelerinas, šerpes, mantijas, šalius, skaras. Jie pasiūti iš kutuotos zomšos, languoto vilnonio audinio, aksomo, saržos, su senoviniais metaliniais žvyno pavidalo blizgučiais, išmargintos taftos ir kailiais apsiūto tapyto šilko, dėvimi prie siaurų botų su sagtimis, ekstravagantiškos skrybėlės ir nieko daugiau, neskaitant mažutės tunikos su gobtuvu iš kokio nors egzotiško audinio.

Bet Gaultier aukštoji mada – ne tik pokštai ir kalambūrai: buvo ir apgalvotos strategijos, kai raudonplaukė Lily Cole išėjo ant podiumo, dėvėdama savotišką pagarbos Yves Saint Laurent’ui ženklą – tamsiai mėlyną aksominį apsiaustą, tamsiai violetinę palaidinę, žalsvai melsvą atlaso sijonėlį ir raudonus zomšos batus. (Kadangi Saint Laurentas uždarė savo aukštosios mados namus, daug klienčių – kaip Catherine Deneuve, sėdėjusi pirmojoje eilėje – savo ištikimybę atidavė Gaultier.)

Ir tyliai, bet taip apgalvotai tinkamu metu jis išsiuntė ant podiumo tris “grynakraujes” ilgas suknias: vieną – juodut juodutėlę, kitą – gražiai nukarusią kaip aksominė mantija, trečią – Holivudo stiliaus, balto šilko. Tai buvo jo aukštosios mados šedevrai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją