aA
"Prieš keturis mėnesius pagimdžiau kūdikį. Problema yra ta, kad mano vyras jaučiasi apleistas. Jis rūpinasi, kaip atnaujinti seksualinius santykius su manimi, tačiau aš nejaučiu stipraus seksualinio potraukio. Iki gimstant kūdikiui, mūsų seksualinis gyvenimas buvo puikus. Jaučiuosi kalta, tačiau aš tiesiog tam dar nepasiruošusi. Ką man daryti?"
Jauna mama
Jauna mama
Kūdikio gimimas kiekvieno gyvenime yra didelis pasikeitimas. Jūs turbūt esate visiškai išsekusi bei nukamuota ir jaučiatės taip, lyg rytinis prabudimas būtų didžiausias namų ruošos darbas. Seksualinių santykių atnaujinimas turbūt yra paskutinis jums rūpintis dalykas, tačiau jūsų vyrui šis klausimas yra pats svarbiausias.

Tai yra labai paplitusi problema, su kuria po gimdymo susiduria daugelis moterų. Naujosios mamytės tiesiog pasisotina maitindamos kūdikį. Ir nors tai nėra seksualinė patirtis, maitinimas krūtimi ir kūdikio priežiūra pilnai užpildo moterį, taigi seksualumas yra toli nuo jos minčių.

Šių didelių pokyčių metu ir jūs, ir jūsų vyras ypač turite kreipti dėmesį į vienas kito poreikius. Jūsų vyras nori vieno dalyko, o jums reikia kažko kito. Jums metamas iššūkis, kad jūs savo santykiuose surastumėte balansą.

Bendraukite ir įvertinkite

Dėl to, kad jums šiuo metu su savo vyru sunku būti seksualiai, svarbu jį pripažinti, pamaloninti kitais dalykais. Labai svarbu yra pasikalbėti tarpusavyje apie šią problemą.

Pasakykite jam, kaip šiuo momentu jaučiatės dėl seksualinio intymumo.

Paaiškinkite jam, kad vaiko gimimas yra nuostabiausias dalykas, kada nors nutikęs jūsų gyvenime.

Pripažinkite ir supraskite, kad jam labai sunku laukti, kol jūs būsite vėl pasiruošusi seksualiniam intymumui.

Leiskite jam žinoti, kad jūs vis dar jį labai stipriai mylite.

Pasakykite jam, kaip labai jį vertinate ir padėkokite už visus nuostabius dalykus, kuriuos jis kada nors padarė dėl jūsų ir kūdikio.

Jo poreikiai

Sužinokite, kokie yra jūsų vyro seksualiniai poreikiai. Nors jūs ir nesugebėsite mylėtis su juo kiekvieną savaitę, o gal net ir ne kas antrą, atraskite laiko, kuris patogiausias jūsų intymiam suartėjimui, nors tai būtų tik glamonės. Visiškas susilaikymas nuo seksualinių santykių nėra gera mintis. Palikti šias problemas ir laukti, kol situacija pasikeis savaime, tikrai nėra pats geriausias dalykas.

Vyrams seksas yra labai svarbi gyvenimo dalis, o jie tikrai nėra per daug kantrūs. Gali atsitikti taip, kad vyras, taip ir nesulaukęs prabudusio jūsų seksualumo, susiras kitą moterį. Jums reiktų tai suprasti, ir, atsižvelgiant į vyrišką prigimtį, bandyti pačiai save pastimuliuoti.

Suprantama, kūdikio priežiūra atima labai daug laiko ir jėgų. Jis, mažas ir bejėgis, dabar yra pats svarbiausias jūsų gyvenime. Tačiau labai svarbu, kad ta gyvenimo rutina visiškai neužgožtų jūsų jausmų ir poreikių. Norint to išvengti, tiesiog būtina kartais ištrūkti iš namų tik judviem su vyru.

Atsipalaiduokite. Stenkitės pasijusti taip, kaip anksčiau. Suprantama, kad jūs negalėsite atsipalaiduoti ir mylėtis tada, kai kūdikis sirgs, tačiau tada, kai jis ramiai miegos savo lovelėje - jūs privalote tai padaryti.

Mėginkite surasti būdų, kaip drauge galėtumėte pasilinksminti. Paprašykite tėvų prižiūrėti kūdikį, kol jūs su vyru išeinate į “pasimatymą”. Ir nesukite sau galvos dėl to, kad kūdikio niekas taip gerai neprižiūrės, kaip jūs. Gal tame ir yra dalelė tiesos, tačiau jūsų kūdikiui tikrai nenutiks nieko bloga, o jūs grįšite pailsėjusi ir laiminga.

Stenkitės tarpusavio santykiuose išlaikyti kiek galima daugiau romantikos Padarykite ką nors netikėto ir nenuspėjamo – taip savo santykiuose išlaikysite kibirkštėlę. Paruoškite vakarienę prie žvakių šviesos. Palikite jam intymų raštelį. Arba nusipirkite kokį nors seksualų drabužį. Pašokite kartu, tai labai gera įžanga meilei...Galite kartu pažiūrėti erotinį filmą arba paskaityti knygą apie seksą. Šiuo metu jūs turite žadinti save, nes nuolatiniai rūpesčiai dėl kūdikio ir jūsų sėdėjimas namuose tikrai jums nepadės.

Jūsų poreikiai

Atsižvelkite ir į savo poreikius. Jums gali reikėti daugiau laiko pačiai sau arba tiesiog daugiau poilsio. Nepervarkite - vyrui nereikalinga pavargusi ir suniurzgusi žmona. Grįžęs iš darbo, jis nori matyti jus besišypsančią gražią ir laimingą.

Ir dar: kadangi jūs dabar nedirbate, nepersistenkite su valgių gaminimu, nors jums gali atrodyti, kad tam turite laiko ir galite pamaloninti savo vyrą skaniais pietumis. Kartais tai yra gerai, tačiau ne visada. Patirtis kalba, kad vyrui kur kas maloniau, kai jo žmona vakare yra nepervargusi ir turi jėgų meilės žaidimams, o ne krenta miegoti kaip negyva.

Jums reikia surasti laiko ir praleisti vakarą su draugėmis, pasidaryti manikiūrą, pedikiūrą, pakeisti plaukų spalvą, išvažiuoti savaitgaliui (su vyro ar be jo), praleisti laiko gamtoje arba padaryti bet ką, kas jums padėtų pasijusti gerai. Kai patiksite pati sau, jums bus lengviau mylėti mylimus žmones.

Kartais nėštumas gali prailginti tą laiką, kai hormonai iš naujo prisitaiko prie sveikos būsenos po nėštumo. Būkite kantrios. Tai vienas iš tų perėjimų, kuriais pora tampa šeima.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Medininkų pasienio kontrolės punkte kilo didelis gaisras – sudegė „Porsche Cayenne“ ir dalis administracinio pastato punkte sustabdytas eismas; nukentėjo muitininkas (1)

Vilniaus rajone ketvirtadienio naktį užsidegė Medininkų pasienio kontrolės punkto angaras....

Trinchieri mojavo protokolu: nesitikėjau tokio teisėjavimo krepšinio šalyje pretenziją turėjo ir „Neptūno“ treneris (2)

38 pražangos ir penki jų limitą išnaudoję vienos komandos krepšininkai – Andrea Trinchieri...

Įstaiga, kuri turėjo padėti, vaikui užtrenkė duris, bet po vieno tėčio veiksmo sprendimas pasikeitė kardinaliai

Į redakciją kreipėsi sunerimęs vilnietis tėtis Tomas, auginantis sūnų su sunkia negalia....

Pavasario vis dar teks palaukti: artimiausios dienos – ir be saulės, ir be šilumos

Ketvirtadienio dieną orus lems nuo Juodosios jūros slenkančio ciklono vakarinė dalis.