aA
Kanadietis paauglys, kaltinamas keleto didžiausių interneto svetainių “išjungimu” panaudojant DoS (Denial of Service) atakas, teigia esąs nekaltas.
Pagal Kanados įstatymus, 16-mečio paauglio iš Montrealio asmenybės atskleisti neleidžiama. Internete jis buvo žinomas “Mafiaboy” slapyvardžiu.

“Mafiaboy” kaltinamas tokių interneto gigantų kaip “Yahoo!”, CNN, “E*trade” ir “eBay” veiklos sutrikdymu.

Svetainių atjungimui buvo panaudotos vadinamos paskirstytos DoS atakos, kai daugybė įsilaužėliui “pavaldžių” kompiuterių siunčia neteisingas užklausas tarnybinei stočiai taip ją perkraudami ir nuo paslaugų atjungdami kitus internautus.

Penktadienį jaunuoliui prokuratūra pareiškė dar 64 kaltinimus, kadangi buvo nustatyta, jog jis puolė ne tik CNN, tačiau ir kitas svetaines, kaip “Yahoo!”, “Amazon”, “eBay”, “Dell.com” ir kitas.

Kaltintojo Louiso Miville-Descheneso teigimu, dešimt kaltinimų iškelta dėl neteisėto svetainių darbo sutrikdymo, o kitos 54 - dėl neteisėto kompiuterių panaudojimo.

“Dėl šių atakų interneto kompanijos patyrė nemažų moralinių ir materialinių nuostolių - jos neteko internautų pasitikėjimo ir prarado nemažai pajamų”, - teigė L.M.Deschenesas.

Minėtosios svetainės po atakų neveikė net kelias valandas. Pasak pareigūnų, atakoms buvo panaudota daugybė universitetuose ir organizacijose esančių kompiuterių-zombių.

Bylos nagrinėjimo data bus paskelbta rugsėjo 28 dieną.

“Mafiaboy” buvo suimtas balandžio mėnesį po trijų mėnesių aktyvių paieškų ir kompiuterių sekimo.

“Yra neginčijamų įrodymų, kad atakose dalyvavusius kompiuterius valdė būtent šis vaikinas”, - teigė kaltintojas.

Jei byla baigsis jo nenaudai, jaunuolis kolonijoje gali praleisti iki 3 metų. Netrukus po suėmimo “Mafiaboy” buvo paleistas už užstatą, tačiau kompiuteriu jam leidžiama naudotis tik akademiniais tikslais ir tik prižiūrimam mokytojo.

Vasario pradžioje interneto pasaulį sudrebinusios atakos įvarė nemažai baimės elektroninės komercijos lyderiams, kurie pamatė, kaip paprastai jų gigantiškos svetainės gali būti “paguldytos ant menčių”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0