aA
Užsienio bendrovės vertina nuostolius, kuriuos joms atneša darbo laiką internete ar su kompiuteriniais žaidimais trumpinantys darbuotojai, tuo tarpu Lietuvoje vyrauja nuomonė, kad darbuotojų susižavėjimas kompiuteriniais žaidimai yra tik prastai organizuoto darbo pasekmė.
Juras Eidukas, valdymo konsultacijų UAB "Elmprojektas" direktorius, teigia, kad labiau kompiuterizuotų stambių Lietuvos įmonių vadovai vis dažniau užtinka darbuotojus darbo laiką leidžiančius internete. Dar daugiau nei internetas darbdavius erzina kompiuteriniai žaidimai, nes internetas paplitęs mažiau, todėl jis pasiglemžia mažiau laiko.

"Įmonei pasiūlius įsigyti daugiau kompiuterių, vadovas atsako, jog tuomet darbuotojai dar labiau įniks į kompiuterinius žaidimus" ,– sako p. Eidukas.

Jeigu darbdaviui atrodo, kad jo pavaldinių žaidimai jau trukdo dirbti, tai jam p. Eidukas siūlo patvirtinti naudojimosi kompiuteriais taisykles. Tačiau vadybos ekspertas perspėja, kad darbuotojų perdėtas domėjimasis žaidimais ir internetu yra tik netolygaus darbo paskirstymo įmonėje liudijimas.

AB "Lietuvos telekomas" nustatė naudojimosi kompiuteriu taisykles, tačiau kiekvienam darbuotojui leidžia naudotis internetu ir elektroniu paštu asmeniniais tikslais, jeigu tik tai netrukdo darbui. LT atstovai įsitikinę, kad naršydami internete darbuotojai išmoksta geriau dirbti kompiuteriu, o racionaliai išnaudoti savo laiką darbuotoją galima skatinti kitais būdais. Tačiau šias priemones draudžiama naudoti tvarkant savo verslo reikalus.

Irmantas Jakubonis, VĮ "Infrostruktūra" programuotojas, teigia, jog dauguma kompiuterinius tinklus administruojančių programų gali stebėti, kiek, kada ir iš kokio kompiuterio buvo naudotasi internetu ir ko darbuotojas ieškojo, ir cenzūruoti laiškus. Šios programos taip pat gali neleisti vartotojui patekti į tam tikrus puslapius, juos atpažindamos pagal adresą ar turinį.

Austrijos laikraštis verslininkams, norintiems žinoti, ką veikia jų žmonės, pataria įsigyti JAV bendrovės "SpectorSoft" produktą "Spionage – Tool". Ši programa leidžia nuolat stebėti, kas vyksta darbuotojų ekranuose. Galiojant draudimui, kaip rodo www.computerchannel.de apklausos, jo nepaiso 13% darbuotojų.

"Verslo Žinios"
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Grigonio ekipos atsakas: galingu spurtu patiesė be lyderio rungtyniavusį „Maccabi“ Lietuvis rezultatyvumu nepasižymėjo

Mariaus Grigonio atstovaujamas Atėnų „Panathinaikos“ atsitiesė po nesėkmės pirmosiose...

Sedekerskio sezonas Eurolygoje pakibo ant plauko: „Baskonia“ vėl pralaimėjo Madride Lietuvis išsiskyrė universaliu žaidimu

Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu atsidūrė ties prarajos riba Eurolygos atkrintamosiose....

Nauja „Messenger“ funkcija jau prieinama ir Lietuvoje: naudotojai skundėsi ne vienerius metus (1)

„ Facebook Messenger“ naudotojai pagaliau buvo išgirsti – programėlės kūrėja „Meta“...