-
Šiandien

Tuskas: jokio atlaidumo rusų kolaborantams 8 min.

Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas sureagavo į pranešimus, kad dėl spėjamo bendradarbiavimo su Rusijos žvalgybos tarnybomis buvo suimti trys lenkai.

Įdarbinti užsieniečius Lietuvoje gali būti sunkiau: griežtinama tvarka, bet dėl vienos profesijos matytų išimtį 8 min.

Vyriausybė jau pritarė, o Seimas toliau svarsto siūlymus griežtinti užsieniečių įdarbinimo sąlygas. Kaip teigia ekspertai, to imamasi ne vien dėl nacionalinio saugumo, bet ir pastebint, kad atvažiuoja nekvalifikuota darbo jėga, daugėja nelegalaus darbo atvejų. Kaip turėtų atrodyti...

Iš legendinės dainelės vaikams gimė knyga – džiugins ir mamas, ir tėčius 38 min.

Turbūt kone kiekvienas perskaitęs frazę „Aš širdyje labai myliu savo mamą“ iškart mintyse girdi ir skambančią melodiją. Jos autoriui, muzikinės studijos „Džimba“ bendraįkūrėjui Andriui Borisevičiui, seniai kirbėjo mintis, kad reikia rasti būdą nepamiršti ir tėčių...

Iš legendinės dainelės vaikams gimė knyga – džiugins ir mamas, ir tėčius 38 min.

Turbūt kone kiekvienas perskaitęs frazę „Aš širdyje labai myliu savo mamą“ iškart mintyse girdi ir skambančią melodiją. Jos autoriui, muzikinės studijos „Džimba“ bendraįkūrėjui Andriui Borisevičiui, seniai kirbėjo mintis, kad reikia rasti būdą nepamiršti ir tėčių...

Kroatijos Konstitucinis Teismas neleido šalies prezidentui tapti premjeru 38 min.

Kroatijos Konstitucinis Teismas penktadienį paskelbė, kad šalies prezidentas, kuris prieš šią savaitę įvykusius parlamento rinkimus demonstravo ambicijas tapti premjeru, negali vadovauti naujai vyriausybei.

Naujausi tyrimo duomenys: vienos grupės lietuvių gyvenimo kokybė gerėja 44 min.

Naujausi Europos sveikatos, senėjimo ir išėjimo į pensiją tyrimo (angl. Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe – SHARE) duomenys atskleidžia, kad 65 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų pasitenkinimas gyvenimu nuo 2017 m. augo, taip pat gerėjo ir jų finansinė padėtis.

Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje – incidentai su agresyviais migrantais 57 min.

Per dvi pastarąsias paras iš Baltarusijos į Lenkiją mėgino nelegaliai patekti 210 migrantų.

Sujudimas Kaune: dėl padidėjusio radiacinio fono evakuoti Eigulių gyventojai (3) 1 val.

Kauniečiai sunerimo dėl gausių specialiųjų tarnybų pajėgų Eiguliuose, prie V. Landsbergio-Žemkalnio gatvės 7 namo. Paaiškėjo, kad dėl galimo pavojaus evakuoti gyventojai.

Alanas Chošnau išvardijo, kokių originalių ir asmeniškų dovanų gavo po solinio koncerto Kaune 1 val.

Lietuvos muzikos grandas Alanas Chošnau vakar šildė kiekvieną Kauno širdyje esančios VDU Didžiosios salės kampelį. Šimtai jo muzikos gerbėjų su fantastiška nuotaika šoko ir dainavo kartu, tarsi vieningas šimtų balsų choras.

Darius Voitukevičius – apie siaubo filmą „Abigailė“: sukels ne tik siaubą, bet kartu ir juoką 1 val.

Kino teatruose neseniai pasirodęs siaubo filmas „Abigailė“ pritraukė ne vieno kritiko dėmesio dėl išskirtinio siužeto ir aktorių darbo. Apie naują juostą Delfi TV laidoje „Delfi dienoje“ kalbėjo kino apžvalgininkas Darius Voitukevičius .

Darius Voitukevičius – apie siaubo filmą „Abigailė“: sukels ne tik siaubą, bet kartu ir juoką 1 val.

Kino teatruose neseniai pasirodęs siaubo filmas „Abigailė“ pritraukė ne vieno kritiko dėmesio dėl išskirtinio siužeto ir aktorių darbo. Apie naują juostą Delfi TV laidoje „Delfi dienoje“ kalbėjo kino apžvalgininkas Darius Voitukevičius.

„The Insider“ skelbia, kaip pavyko surasti Volkovo užpuolikus Tuskas: sulaikytas baltarusis, įtariamas užsakęs užpuolimą (2) 1 val.

Tyrimų portalas „The Insider“ skelbia, kad sugebėjo nustatyti nusikaltėlio, kuris Argentinoje grasino rusų ekonomistui ir aktyvistui Maksimui Mironovui ir užpuolė jo žmoną, tapatybę. Paaiškėjo, kad jis yra Lenkijos pilietis Grzegorzas Daszkowskis. „The Insider“ perdavė šią...

Iš Kauno oro uosto evakuoti žmonės atnaujinta: Vilniaus oro uoste sprogmenų nerasta (1) 1 val.

Penktadienį apie 16 val. gautas pranešimas apie neva užminuotus Vilniaus ir Kauno oro uostus.

Ekspertė apie tai, kada psichologinio saugumo organizacijoje gali būti per daug – tai gali turėti ir neigiamų pasekmių 1 val.

Psichologinis saugumas yra tikėjimas, kad nebūsi nubaustas ar pažemintas už idėjų reiškimą, padarytas klaidas, jausiesi saugus rizikuoti. Taip sąvoką apibrėžia organizacijų psichologė Lina Preikšienė. Visgi nors psichologinis saugumas dažniausiai tiek pačiam žmogui, tiek jo...

Kaune nusileidęs naujasis žalgirietis Riversas pripažįsta: gavau neeilinę galimybę 1 val.

Kauno „Žalgirio“ gretas ketvirtadienį oficialiai papildęs 28-erių metų 203 cm ūgio Demetre Riversas jau penktadienio popietę pasiekė Lietuvą.

Obeliuose atidarė gyvūnų kirpyklą, o šiandien sulaukia klientų ir iš didmiesčių – meilė darbui užtikrina kokybę 2 val.

Spalio mėnesį Obeliuose duris atvėrė šunų ir kačių kirpykla „Grafas“. Atrodytų, jog tokios paslaugos teikimui mažas miestelis – netinkama vieta, bet kirpyklos savininkė Neringa Dagienė juokiasi – čia ją suranda ne tik vietiniai, bet ir Utenos ar Panevėžio gyventojai, o...

„Shower“ gyvai atlieka naują dainą „Slice“ 2 val.

Grupė „ Shower “ Delfi studijoje atliko dainą „Slice“, kurią įrašė su vaikų choru „Ugnelė“.

Pamatykite: Lenkijos pareigūnų medžiaga, kaip sulaikomi Volkovo užpuolimu įtariami vyrai (1) 2 val.

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį paskelbė , kad Varšuvoje sulaikyti rusų opozicionieriaus Leonido Volkovo sumušimu įtariami du vyrai. Vėliau abiejų šalių teisėsauga patvirtino šią žinią, o Lenkijos Centrinis policijos tyrimų biuras pasidalino dalimi sulaikymo operacijos...

Diskriminacija dėl amžiaus ieškant darbo – vis dar dažna: kelių dalykų jūsų negali klausti joks darbdavys 2 val.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos duomenimis, Lietuvoje daugiau kaip penktadalis 50–59 metų gyventojų yra patyrę diskriminaciją dėl amžiaus darbo santykiuose arba ją matę iš arti. Apie darbo rinką ir darbuotojų amžių laidoje „ Delfi diena “ pasikalbėjome su...

Matijošaitis apie „Vičiūnų“ pasitraukimą iš Rusijos: akivaizdu, kad žaidėme ne savo žaidimą papildyta (4) 2 val.

Po beveik dvejus metus trukusio pardavimo proceso „ Vičiūnų grupė “ pardavė Rusijos Kaliningrado srityje veikiantį fabriką ir septyniose valstybėse veikiančias logistikos bei prekybos įmones, penktadienį patvirtino pati įmonė. Išplatintame pranešime žiniasklaidai tvirtinama,...

Prie Irano konsulato Paryžiuje – policijos sujudimas: pranešta apie vyrą su sprogmeniu papildyta 2 val.

Penktadienį Prancūzijos policija aptvėrė Irano konsulatą Paryžiuje ir konsulato prašymu rengėsi į jį patekti, kai buvo gautas pranešimas, jog kažkas įėjo su sprogmeniu, pranešė šaltinis policijoje.

Vokietijos susisiekimo ministras grasina uždrausti savaitgaliais „naudotis automobiliais“ 2 val.

Vokietijos valdančioji koalicija kol kas vis nesėkmingai bando rasti bendrą kalbą dėl įpareigojančio kovos su klimato kaita tikslų įstatymo, rašo „Politico“.

Nausėda: ne Bilotaitės reikalas man nurodinėti, ką aš turiu šnekėti 3 val.

Apie Rusijos opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolikų sulaikymą pranešęs ir dėl to kritikos susilaukęs prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad ne vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės reikalas yra nurodinėti, ką jam šnekėti.

Vairuotojai perspėjami būti budriais: Lietuvos sieną kirto JAV kariuomenės karinės technikos kolona 3 val.

Nuo penktadienio Lietuvoje vyks aktyvus karinės technikos judėjimas, informuoja kariuomenė.

Sekimas, du užpuolikai ir smūgiai plaktuku: išpuolio prieš Volkovą aplinkybės 3 val.

Vienas artimiausių Rusijos opozicijos veikėjo, kalėjime mirusio Aleksejaus Navalno bendražygių Leonidas Volkovas buvo užpultas ir sumuštas kovo 12-osios vakarą prie namo Vilniuje, kur gyveno su šeima. Nacionalinio krizių valdymo centro ( NKVC ) vadovas Vilmantas Vitkauskas šį...

Birutė prisiminė vaikystės pasaką, kurią jai kūrė mama: man labai pasisekė 3 val.

„Ačiū, ačiū tau, miela mama, už gyvenimą. Už rūpestį. Ačiū, kad leidi tave pažinti“, – savo atvirame laiške mamai rašo Birutė. Pasirodo, juodvi su mama – bendravardės.

LOGIN 2024: sėkminga prekės ženklo rinkodara – kodėl vieni prekės ženklai mylimi labiau už kitus? 3 val.

Jau gegužės 30-31 dienomis vyks didžiausia inovacijų ir progreso konferencija Baltijos šalyse LOGIN 2024. Viena iš renginio temų – ateities rinkodara.

Vokietija griežčiausiai atmetė Rusijos ambasados pareiškimus dėl įtariamų šnipų sulaikymo 3 val.

Vokietijos vyriausybė griežčiausiai atmetė Rusijos ambasados Berlyne pareiškimus, padarytus po dviejų Vokietijos ir Rusijos pilietybes turinčių asmenų, kaltinamų šnipinėjimu Rusijai ir sabotažo išpuolių planavimu Vokietijoje, sulaikymo.

Delfi premjera. „Eurovizijos“ atrankų atradimu vadinami „Shower“ gyvai atlieka naują dainą „Slice“ 3 val.

Šių metų nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje su klausytojų pamilta daina „Impossible“ antrą vietą iškovojusi bei daugeliui žiūrovų netikėtu ir didžiausiu atradimu tapusi grupė „Shower“ grįžta su ilgai lauktomis naujienomis – pristato naują dainą „Slice“,...

Latvijos užsienio reikalų ministre paskirta patyrusi diplomatė Bražė 4 val.

Latvijos užsienio reikalų ministre penktadienį paskirta patyrusi diplomatė Baiba Bražė.

Lemtinga Lietuvos bokštų kaktomuša: ar ji taps paskutine Valančiūno giesme „Pelikanuose“? (4) 4 val.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Naujajame Orleane vyksiančiose lemiamose NBA įkrintamųjų rungtynėse tarp vietos „Pelicans“ ir Sakramento „Kings“ (nuo 4 val. 30 min.) paaiškės, kuriam iš dviejų Lietuvos bokštų prasitęs sezonas, o kuriam prasidės atostogos.

Suomija prašo ES pagalbos stabdant migrantus (1) 4 val.

Suomija paprašė Europos Sąjungos ( ES ) pagalbos stabdant migrantus, kurie per bendrą sieną su Rusija mėgina patekti į ES, praneša agentūra „Reuters“.

Jaunimo festivalis „VibeLift“ kviečia į Kauną: žinomų žmonių patirtys ir Dj nevykėlės hitai 4 val.

Gegužės 10-ąją, penktadienį, į Kauno Nemuno saloje įsikūrusią „Žalgirio“ areną iš visos Lietuvos suplūs tūkstančiai jaunų žmonių, moksleivių ir mokytojų. Čia jie bursis į kasmetinį, jau aštuntąjį kartą SMK Aukštosios mokyklos organizuojamą jaunimo festivalį...

Atnaujinama legendinių „Rokiškio karvučių“ gamyba – atkurtas ir senasis receptas 5 val.

Rokiškio rajono savivaldybė praneša, kad kitą savaitę visos rajone įsikūrusios firminės „ Lašų duona “ parduotuvės pradės prekiauti saldainiais „ Rokiškio karvutė “. Kol kas tik klasikiniu jų variantu – „karvutėmis“, pagamintomis pagal senąjį 1969 m. receptą.

Socialiniuose tinkluose parodijuojama lietuvė – apie šimtatūkstantinius pirkinius, šeimininkę namuose ir turtingą vyrą: neleidžia net gaminti (16) 5 val.

Grožio specialiste, psichologijos studente save pristatanti Kristina Meseguer jau kurį laiką su vyru, verslininku ispanu, gyvena Lietuvoje. Moteris mėgaujasi prabanga ir neslepia, kad judviejų namuose visus buities darbus atlieka namų šeimininkė.

Savaitės kriminalai su Matoniu. Karas keliuose 5 val.

Mirtinas autobuso skrydis į medžius, „Citroen“ taranavo užsienio delegacijos kortežą.

Pavasario naujiena Kauno „Akropolyje“: „Calvin Klein“ mados namų asortimentas – naujoje parduotuvėje 5 val.

„Aprangos“ grupė šį penktadienį prekybos centre Kauno „ Akropolis “ pristato išskirtinę pavasario mados naujieną – ikoniškųjų JAV mados namų „ Calvin Klein “ prekių ženklo parduotuvę. Tai trečioji šio prekių ženklo parduotuvė Baltijos šalyse: pirmosios neseniai...

Lukas Pilkauskas pristato itališkos saulės įkvėptą kūrinį ir jam skirtą spalvingą vaizdo klipą (1) 5 val.

Po daugybės mėnesių šildantis ir gaudant naują įkvėpimą Apulijos regione, svajingasis neošlagerių autorius L. Pilkauskas klausytojų ausims pristato pirmąjį ir saulėtą kūrinį „Ciao Ciao“ iš albumo tokiu pat pavadinimu, kuris pasirodys dar šį pavasarį.

Šiaurės Korėjoje skamba lyderį Kimg Jong Uną šlovinanti daina 5 val.

Šiaurės Korėjoje sukurta dar viena Kim Jong Uną šlovinanti daina. Joje šalies vadovas vadinamas draugišku tėvu ir puikiu lyderiu. Daina suskambo kaip muzikinis fonas propagandinei kampanijai, vykdomai, siekiant dar labiau įtvirtinti Kim Jong Uno autoritetą atsiskyrėliškoje valstybėje.

Neonaciai siautėja: išplatinto žiaurų vaizdo įrašą, policija sprendžia, ką daryti 5 val.

Neonacių idėjas platinančiame „Telegram“ kanale įkeltas vaizdo įrašas, kaip žiauriai suspardomas jaunas vilnietis. Savo veiksmus smurtautojai motyvuoja aiškindami, kad taip kovoja už baltųjų rasės išlikimą. Policija kol kas ikiteisminio tyrimo nepradėjo, tačiau sako...

Per didelę avariją Ramučiuose nukentėjo du žmonės: paaiškėjo, kodėl lemtingą rytą sankryžoje neveikė šviesoforas 5 val.

Šįryt Ramučiuose, Centro ir Plento g. sankryžoje, kuri įprastai reguliuojama šviesoforu, įvyko didelė avarija . Susidūrė du lengvieji automobiliai, vairuotojai sužeisti, išvežti į gydymo įstaigą. Liudininkų teigimu, šviesoforas ten neveikia jau keletą dienų, po to, kai jį...

NASA vadovas Billas Nelsonas: Kinija ruošiasi okupuoti dalį Mėnulio ir paskelbti jame savo teritorijas (10) 5 val.

NASA administratorius Billas Nelsonas pareiškė, kad JAV privalo nuskristi į Mėnulį anksčiau nei Kinija . Priešingu atveju Kinija Mėnulyje gali okupuoti tam tikras teritorijas ir pasiskelbti jas savomis.

Pas Editą. Svarbiausi Rafailo Karpio apdovanojimai scenoje ir gyvenime 5 val.

Apie jį režisierė Dalia Ibelhauptaitė yra pasakiusi taip: „Rafailas yra operos solistas, kuris absoliučiai įtikinamai gali suvaidinti bet kokį vaidmenį ir įnešti tokių spalvų, kurių net nežinojai. Jo kinematografiška, detali iki mikroskopinių smulkmenų aktorystė, akylumas...

„Žalgirio“ arena – trečia lankomiausia Eurolygoje, užpildymas siekė beveik 100 procentų 5 val.

Eurolygos varžybų lankomumas išaugo beveik 20 proc., o Kauno „Žalgiris“ pagal šį rodiklį užėmė trečią vietą.

Nepatogūs klausimai su Rolandu Mackevičiumi. Svečiuose – Vaiper Vitalijus 6 val.

Atsakymai į klausimus, kuriuos ne visi išdrįsta užduoti, skamba laidoje „ Nepatogūs klausimai “ su Rolandu Mackevičiumi. Šįkart svečiuose – Vaiper Vitalijus.

Alytuje išgertuvės moteriai baigėsi žiauriai – neblaivus vyras ją išžagino (1) 6 val.

Alytuje moteris patyrė seksualinę prievartą. Pradėtas tyrimas.

Po vienuoliktokų tarpinių patikrinimų mokyklos direktorius pasakė, kaip ir kodėl būtina keisti mokinių žinių vertinimą (1) 6 val.

Visuomenei sujudus dėl tarpinio vienuoliktokų žinių patikrinimo tapo dar aiškiau, kad vertinimas pažymiais negali būti pagrindinis mokymosi tikslas. Taip pat – kad mokyklose būtina rasti būdų įvertinti mokinių gebėjimus ir įdėtas pastangas.

Эфир Delfi: ВСУ - впервые сбит Ту-22М3, задержаны нападавшие на Волкова, интервью с Евгеном Магдой 6 val.

Эфир Delfi: ВСУ - впервые сбит Ту-22М3, задержаны нападавшие на Волкова, интервью с Евгеном Магдой

Rusijos opozicionieriaus užpuolimu Vilniuje įtariami vyrai – Lenkijos piliečiai Bilotaitė sukritikavo prezidentą (14) 6 val.

Teisėsauga paskelbė, kad Varšuvoje sulaikyti rusų opozicionieriaus Leonido Volkovo sumušimu įtariami du vyrai. Šiuo metu jie suimti, tai – Lenkijos piliečiai.

Laiko patikrinta grilio klasika: „Rimi“ patarimai ne tik leis sutaupyti, bet ir padės iškepti ją tobulai 6 val.

Saulei kiek dosniau dalijantis šiluma, namų terasose, kiemeliuose bei soduose vis dažniau galima išgirsti čirškančią lauko kepsninę. O kepamos kiaulienos kvapas, susimaišęs su barbekiu padažo aromatu, kaipmat visus priverčia nekantraujant susėsti prie bendro stalo. Gydytoja...

Devynių vaikų mama Jurgita: jei nebūtų tokių vietų, skurstančių žmonių būtų dar daugiau 6 val.

Lietuvoje yra išmetama beveik 400 tūkst. tonų maisto per metus, nors kas penktas žmogus patiria skurdą, o kas septintas negali įsigyti visaverčio maisto. Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ daugiau kaip dvidešimt metų atkakliai kovoja su maisto švaistymu ir teikia pagalbą jo...

Delfi diena. Padidėjęs gliukozės kiekis – dešimtadaliui kraujo tyrimą atliekančių žmonių 6 val.

Padidėjęs gliukozės kraujyje kiekis randamas net dešimtadaliui kraujo tyrimą atliekančių žmonių Lietuvoje, o cukrinis diabetas toliau išlieka viena pavojingiausių ligų pasaulyje.

Maitinimo sektoriaus atstovai proteste prašo pagalbos: net mokyklos valgykloje kainos nenormalios (18) 7 val.

Penktadienį prie Vyriausybės prasidėjo protestas. Maitinimo sektoriaus atstovai Vyriausybės prašo sumažinti pridėtinės vertės mokesčio tarifą ir jį grąžinti į 9 proc. Teigiama, kad šiuo metu šis sektorius kovoja dėl išlikimo, o kas mėnesį stebimas vis didesnis...

Tiesioginė transliacija / Ingrida Šimonytė kviečia kauniečius pokalbiui apie ateities Lietuvą ir Kauną 7 val.

Ingrida Šimonytė pristatys, kokią Lietuvą mato ir kokias programines kryptis brėš savo 2024-2029 m. kadencijai.

Eismo nelaimė Kauno centre: apsivertė girto vyro vairuotas automobilis, nukentėjo keleivis 7 val.

Vėlų ketvirtadienio vakarą Kaune apsivertė automobilis. Pranešama, jog vairuotojas neblaivus .

Spaudos konferencija apie Lenkijoje sulaikytus asmenis, įtariamus Rusijos opozicionieriaus Volkovo sumušimu (2) 7 val.

Generalinės prokuratūros Spaudos konferencijų salėje bus pateiktas trumpas komentaras apie Lenkijoje sulaikytus asmenis, įtariamus Rusijos Federacijos opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolimu ir sumušimu.

Žmonių širdis suvirpinusi istorija: daugiau nei 50 metų trunkančią vyrų meilę internete liudija tūkstančiai 7 val.

Praėjusią savaitę humanistinėje santuokos ceremonijoje, įvykusioje Vilniuje, savo jau daugybę metų besitęsiančią meilę įtvirtino 70-metis Vitalius ir 85-erių Albinas. Dviejų vyrų istorija – gniaužia kvapą, o jų tvirtas ryšys sužavėjo ir ašarą šventės metu privertė...

Europos Sąjunga parengė planą, kaip mažinti išmetamo plastiko kiekį 7 val.

Nors europiečiai vis aktyviau priima aplinką tausojančius sprendimus, atliekų vis dar išmetama per daug. Reaguodama į aktualijas, Europos Sąjunga parengė naują planą plastikinėms pakuotėms.

1 2