-
Šiandien

Istoriniame pastate Kopenhagoje – didžiulis gaisras (4) 41 min.

XVII a. pastatytoje buvusioje Kopenhagos akcijų biržoje antradienį kilo didžiulis gaisras, sunaikinęs žymųjį istorinio pastato špilį, kuris pastaruoju metu buvo restauruojamas.

Internautai be gailesčio šaiposi iš teisme užsnūdusio Trumpo 46 min.

Socialinėje žiniasklaidoje be gailesčio juokiamasi iš buvusio Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo , galimai užsnūdusio per pirmąją pinigų už tylėjimą bylos svarstymo Niujorko teisme dieną, rašo „Newsweek“.

Aiškėja mikroautobuso Švenčionių r. avarijos aplinkybės: pranešta apie sąmonės netekusį vairuotoją 50 min.

Pirmadienio vakarą, apie 20 val., Šalčininkų rajone įvyko mikroautobuso avarija. Pranešama, jog transporto priemonė nulėkė į griovį ir rėžėsi į medį, įvykio vietoje žuvo vairuotojas.

Mūsų galaktikoje mokslininkai aptiko iki šiol didžiausią juodąją skylę: kur ji yra? 57 min.

Antradienį paskelbtame moksliniame darbe nurodoma, kad astronomai nustatė didžiausią ligi šiol atrastą juodąją skylę Paukščių take , kurios masė yra 33 kartų didesnė nei Saulės.

Tiesioginė transliacija / Delfi diena. Gyventojai kviečiami tapti nepriklausomais rinkimų stebėtojais 1 val.

Šiandien pasikalbėsime apie dažniausius rinkimų pažeidimus bei kiek pagalbos gali suteikti piliečių indėlis. Visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“, užsiimanti rinkimų proceso skaidrumo užtikrinimu, taip pat kviečia žmones tapti nepriklausomais stebėtojais. Apie visą...

Motinos dienos proga – naujas konkursas: parašyk laišką savo mamai 1 val.

Artėjant Motinos dienai skelbiame naują konkursą „Laiškas mamai“ . Garsiai pasveikink savo mamą ir laimėk puikius prizus.

Buvęs Stahlio treneris kritiškai sureagavo į Aleknos rekordą: tai lyg šūvis sau į koją (8) 1 val.

Pasaulio rekordą pagerinęs Mykolas Alekna sužavėjo ne visus – buvęs Švedijos disko metimo pažibų treneris Vesteinnas Hafsteinssonas mano, kad šis skaičius nieko nereiškia.

Nutylėtas incidentas: narkotikų prekeivių sulaikymas baigėsi susišaudymu, nukentėjo pareigūnas (2) 1 val.

Praėjusią savaitę, balandžio 9-osios vakarą, narkotikų prekeivių sulaikymo operacija baigėsi susišaudymu, per kurį nukentėjo policijos pareigūnas.

Sėkminga kriminalistų operacija: rasta kontrabandinių rūkalų, sulaikyti du įtariamieji 1 val.

Švenčionių rajone policininkai sulaikė kontrabandininkus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gydytojas apie neurologinę ligą, kurios metu nyksta tam tikros galvos smegenų srities ląstelės 1 val.

Balandžio 11–ąją minima Pasaulinė sergančiųjų Parkinsono liga diena. Tai lėtinė progresuojanti neurologinė liga, kurios metu nyksta tam tikros galvos smegenų srities, dalyvaujančios judesių kontrolėje, ląstelės, todėl judesiai sulėtėja ir pasunkėja.

„Išsaugokime Baltiją“ ekspedicija įveikė pirmą žygio mėnesį 1 val.

„ Išsaugokime Baltiją “ ekspedicija žygiuoja jau kiek daugiau nei mėnesį. Nebedaug trūksta iki 1000 km. ribos, o žygeiviai pasakoja apie svarbiausią šiuo metu jau surinktą informaciją bei kaip kūnas ir protas reaguoja į didžiules fizines apkrovas.

Daugelis nesusimąsto, kaip elektroninis paštas gali padėti uždirbti daugiau pinigų 1 val.

Rinkodara yra vienas iš verslų variklių. Vis tik rinkodaros specialistai teigia, kad labai dažnai didžiulės galimybės, tokios kaip elektroninio pašto rinkodara, lieka neišnaudotos. Kaip šią priemonę verslai galėtų panaudoti savo veikloje, ypač – tarptautinėje rinkoje? Apie tai...

Kuriozinis „Chelsea“ žaidėjų konfliktas dėl baudinio mušimo įsiutino trenerį 2 val.

Londono „Chelsea“ ekipa iškovojo triuškinamą pergalę Anglijos „Premier“ lygoje, bet žaidėjai įsivėlė į kuriozinę situaciją, po kurios viešai niršo treneris Mauricio Pochettino.

Per praėjusią parą ugniagesiai 23 kartus vyko šalinti ant kelio, automobilių nuvirtusių medžių 2 val.

Per praėjusią parą ugniagesiai 23 kartus vyko šalinti ant kelio, automobilių nuvirtusių medžių, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Gyvybės draudimo raštingumas – kodėl reikia planuoti, o ne atidėlioti? 2 val.

Materialinių gėrybių draudimas jau seniai yra įprasta praktika. Kiek kitokia situacija yra su visuomenei jautria, tačiau ypač aktualia tema – gyvybės draudimu. Nors žmonės vis dažniau numato galimas rizikas, specialistų teigimu, edukacijos ir raštingumo gyvybės draudimo tema vis...

Geriausia draudimo sutartis yra pasirašyta vakar 2 val.

Šių dienų aktualijų fone, kai vis dažniau girdima, jog dirbtinis intelektas perims ne vienos srities specialistų darbą, finansų konsultanto profesija tampa itin patraukli, tiems, kas nori persikvalifikuoti. Gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovė „Allianz Lietuva“ finansų...

Ar Lietuvos institucijos turi pakankamai kompetencijų apsaugant smurto šeimoje ir dėl lyties aukas? (1) 2 val.

„Smurtas artimoje aplinkoje – vis dar opi tema Lietuvoje. Tyrimai rodo, kad apie smurtą šeimoje ar lyties pagrindu policijai pranešama vis dar nepakankamai. Dažnai tokie atvejai yra paliekami tik už namų durų. Dar svarbiau – dalis visuomenės mano, kad taip ir turi būti –...

Gydytoja ragina pasimokyti iš besikartojančių klaidų: po linksmybių – tiesiai į priėmimo skyrių 2 val.

Vos tik atšyla oras, ligoninių priimamuosiuose kaip mat padaugėja mažųjų pacientų. Nors kasmet didžiausi vaikų traumų kaltininkai išlieka tie patys, atrodo, niekas taip ir nepasimoko iš besikartojančių klaidų. O gydytojai įspėja – pasekmės gali būti ilgalaikės ir labai...

Pro langą iškritusi senolė neišgyveno – moteris mirė Tauragės ligoninėje 2 val.

Pirmadienį Tauragės ligoninėje mirė senolė. Policija tiria aplinkybes.

Segalovičienė ragina valdančiuosius tobulinti antrąją pensijų pakopą (1) 2 val.

Prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė mano, kad Seimas ir Vyriausybė galėtų dar šios kadencijos metu pakeisti kaupimo antrojoje pensijų pakopoje sistemą.

Legendiniai Ninfos sodai įspūdingais pavasario žiedais atskleidžia savo didybę 2 val.

Atėjus pavasariui, legendiniai Ninfos sodai per meno, archeologijos ir gamtos derinį, žavintį viso pasaulio romantikus, atskleidžia visą savo didybę. Krištolo skaidrumo upė ir visterijos, savo žiedynais liečiančios Viduramžių griuvėsių sienas.

„Facebook“ vėl susiduria su nesklandumais: dalis naudotojų praneša apie dingusius įrašus 3 val.

„ Facebook “ naudotojai, bandydami pamatyti savo ir kitų profilių įrašus, mato pranešimą „nėra jokių įrašų“.

Prezidentūra palaiko siūlymą drausti Rusiją remiančioms įmonėms dalyvauti viešuosiuose pirkimuose (1) 3 val.

Prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė sako, kad siūlymas uždrausti Rusiją remiančioms įmonėms dalyvauti viešuosiuose pirkimuose gali būti veiksmingas siekiant atgrasyti verslą nuo darbo su minėta šalimi. Anot jos, nors ne visos su Rusija dirbančios įmonės...

Iš namo Kazlų Rūdos savivaldybėje ilgapirščiai pavogė pinigus ir auksinius papuošalus nuostolis 20 tūkst. eurų 3 val.

Pirmadienį į pareigūnus kreipėsi nuo vagių nukentėję žmonės. Pranešama apie 20 tūkst. eurų nuostolį.

Mokslininkai ragina į Mėnulį nusiųsti 100 km ilgio optinį kabelį ir užkasti: kam jis bus skirtas? 3 val.

Apollo misijų metu į Mėnulį nugabenti keli seismometrai. Aštuonerius metus jie matavo virpesius Menulio paviršiuje ir aptiko net penkių balų stiprumo drebėjimų . Turint omeny, kad Mėnulis nėra tektoniškai aktyvus, toks stiprumas tikrai aukštas.

Vilniaus rajono miške aptikta žmogaus kaukolė ir kaulų fragmentai 4 val.

Pirmadienį pareigūnai skubėjo į Vilniaus rajoną. Pranešama apie rastus žmogaus kaulus.

Tvenkinyje Šiauliuose aptiktas negyvo vyro kūnas su nubrozdinimais 4 val.

Pirmadienį Šiauliuose buvo aptiktas skenduolis. Policija pradėjo tyrimą.

Ryškėja JAV krepšinio rinktinės kontūrai – į Paryžių siųs įspūdingą sudėtį 4 val.

JAV krepšinio rinktinė Paryžiaus olimpinėse žaidynėse suburs įspūdingą komandą. ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis paskelbė 11 pavardžių, kurios apsivilks nacionalinės komandos marškinėlius, o nežinomasis likęs tik vienas.

Po ketvirto iš eilės pralaimėjimo – Šaro nusivylimas ir įspėjimas: turime labai mažai laiko 4 val.

Šarūnas Jasikevičius po ketvirto iš eilės pralaimėjimo bedė į skylėtą auklėtinių gynybą ir pasiuntė žinutę – ištaisyti klaidas laikas nėra daug.

Įtampa Artimuosiuose Rytuose. Netanyahu teigimu, į Irano antpuolį būtina atsakyti sumaniai (3) 5 val.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu , už uždarų durų susitikęs su ministrais iš jo valdomos partijos „ Likud “ sakė, kad į Irano raketinį antpuolį reikia atsakyti sumaniai, pranešė radijo stotis „Kan“.

Naujausia Jackie Chano nuotrauka sukėlė apkalbų audrą: gerbėjai baiminasi dėl aktoriaus sveikatos 6 val.

Legendinis Holivudo aktorius Jackie Chanas visai neseniai atšventė 70-ąjį gimtadienį, kurio metu sulaukė kitų garsių kolegų sveikinimų. Visgi prieš tai pasirodė įtarimų kelianti vyro nuotrauka, po kurios gerbėjai sunerimo dėl aktoriaus sveikatos.

Kristina: šis purus ir minkštas varškės pyragas vertas 10 balų, o pagaminti jį taip paprasta 6 val.

Tokio pyrago receptas – tikra palaima nuolat skubantiems žmonėms. Kaip teigia recepto autorė tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė, šis varškės pyragas pagaminamas labai greitai ir paprastai. O yra labai gardus, purus ir minkštas biskvitinis...

Karas Ukrainoje. Zelenskis: Ukrainai pritrūko raketų, kad apsaugotų rusų sunaikintą elektrinę JAV Atstovų rūmai balsuos dėl pagalbos Ukrainai 6 val.

Tarptautinės atominės energijos agentūros generalinis direktorius Rafaelis Grossi sakė , kad Zaporižios atominė elektrinė yra pavojingai arti avarijos.

Pirmasis netaisyklingos laikysenos ženklas – pėdos: atkreipkite dėmesį į jų padėtį 6 val.

Dėl dažno žiūrėjimo į telefonų ekranus, sėdimo darbo bei menko fizinio aktyvumo daugumai žmonių silpsta arba pernelyg įsitempia raumenys, jau vaikystėje gali iškrypti stuburas . Na o netaisyklinga laikysena lemia ne tik kraujotakos sutrikimus, įvairius galimus skausmus, bet netgi...

Dalis lietuvių vis dažniau skundžiasi dėl nelygybės darbe, tačiau situacija keičiasi vangiai (6) 6 val.

Žmonių lygybės situacija Lietuvoje sparčiai kinta. Keičiantis įstatymams bei sąmoningėjant visuomenei šis klausimas aptariamas dažniau, gyventojai supranta, kai su jais elgiamasi netinkamai, ir dėl to vis dažniau kreipiasi pagalbos. Specialistų teigimu, nors bendras požiūris...

Iki šiol neviešintas žvalgybos kontrolieriaus raštas: VSD sako, kad Seimo komisija tai ignoravo (21) 6 val.

Žvalgybos kontrolierius buvo vienas iš asmenų, į kurį kreipėsi Seimo komisija , analizavusi Valstybės saugumo departamento ( VSD ) pranešėjo istoriją. Komisijai jis pateikė informacijos ir jos vertinimą. Delfi žiniomis, kontrolierius nenustatė, kad kurio nors kandidato į...

Uždrausti sveikatai pavojingi produktai laisvai parduodami prekybos centruose: dietistė Kurpienė pakomentavo, kaip gali atsiliepti sveikatai VMVT paaiškino, ką daryti pastebėjus ar įsigijus (11) 6 val.

Socialiniuose tinkluose užvirė pirkėjų nepasitenkinimas didžiuosiuose prekybos centruose parduodamais prastos kokybės vaisiais, uogomis ir daržovėmis. „Vakar neradau nė vienos šilauogių dėžutės be supelijusių uogų”, – rašoma viename iš komentarų, kur paminimas ir...

Kenoloto - 12628 tiražas (2024-04-16) 7 val.

Kenoloto - Žaidimo nr. 12628 Laikas 17:55

Kenoloto - 12629 / Jėga - 7829 tiražas (2024-04-16) 7 val.

Kenoloto - Žaidimo nr. 12629 Jėga - Žaidimo nr. 7829 Laikas 22:30

Kenoloto - 12627 tiražas (2024-04-16) 7 val.

Kenoloto - Žaidimo nr. 12627 Laikas 11:55

Įpusėjus pavasariui – orai lyg vėlyvą rudenį: naktimis paspaus šaltukas, dienomis kris šlapios snaigės 12 val.

Antradienio naktį iš vakarų prie Lietuvos priartėjo naujas žemo atmosferos slėgio sūkurys. Lietaus debesys pasiekė pietvakarinį šalies pakraštį.

Keturis įvarčius įmušęs Palmeris pasivijo Haalandą 12 val.

Skambią pergalę Anglijos „Premier“ lygoje įsirašė Londono „Chelsea“.

Virtuvės šefai pataria, kaip apsaugoti filo tešlą nuo išsausėjimo – daugiau neteks dėl to pergyventi 12 val.

Jei planuojate kažką gaminti iš filo tešlos , pirma perskaitykite šį tekstą. Virtuvės šefų Pauliaus Lenkšo ir Pavels Matveks patarimai jums labai pravers – kad gaminant patiekalą plonytė filo tešla nevirstų popieriumi.

Virtų bulvių kroketai – gardus garnyras ar užkandis 12 val.

Kroketai – puikus būdas paįvairinti pietų ar užkandžių stalą. Juos galite pateikti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų, o taip pat – padėti ant užkandžių stalo. Kroketai skanūs tiek karšti, tiek atvėsę.