Įdarytas kalakutas - ne vienoje tautoje pagrindinis ir didžiausias šventinis patiekalas. Kiekviena tauta jį kepa savaip. Mes siūlome pabandyti kalakutą kepti įdarytą su graikiškų riešutų ir kepenėlių arba ryžių ir džiovintų vaisių įdaru.
Graikiškais riešutais ir kepenėlėmis įdarytas kalakutas

Kalakutas,
500 g paukštienos kepenėlių,
500 g graikiškų riešutų,
4 kiaušiniai,
¼ piene mirkyto batono,
100 sviesto,
druskos ir pipirų.

1. Kalakutą ištrinkite druska ir pipirais ir padėkite nakčiai šaltoje vietoje.

2. Kepenėles pakepinkite su trupučiu sviesto, sumalkite, sumaišykite su smulkintais graikiškais riešutais, piene išmirkytu batonu, likusiu sviestu, kiaušiniais, pasūdykite ir paskaninkite prieskoniais.

3. Kalakutą prikimškite paruošto įdaro, užsiūkite ir kepkite orkaitėje dažnai palaistydami išsiskiriančiomis sultimis. Kepimo trukmė priklauso nuo kalakuto dydžio ir amžiaus. Geriausia yra pirkti jaunesnį kalakutą, tuomet jo mėsa nebus kieta ir sausa. Beje, nešaldytas kalakutas visuomet yra geriau už šaldytą.

4. Patiekite su ryžiais arba bulvių koše ir konservuotais vaisiais.

Ryžiais ir džiovintais vaisiais įdarytas kalakutas

Kalakutas,
500 g riešutų,
500 g džiovintų slyvų be kauliukų,
100 g razinų,
500 g morkų,
1 stiklinė grietinės,
3 pakeliai ryžių,
50 g sviesto,
50 g majonezo,
4 šaukštai saldžios bruknių uogienės,
druskos ir pipirų,
džiovintų arba cukruotų apelsinų žievelių,
cinamono.

1. Kalakutą ištrinkite druska ir pipirais ir padėkite nakčiai šaltoje vietoje.

2. Morkas sutarkuokite ir pakepinkite svieste. Ryžius virimo maišeliuose pavirkite 10 minučių arba išbėrę tiek pat laiko pakepinkite svieste.

3. Ryžius sumaišykite su smulkintais graikiškais riešutais, džiovintomis slyvomis, razinomis, kepintomis morkomis, suberkite smulkiai supjaustytas 2-3 cukruotas apelsino žieveles arba sutarkuokite geltonąją džiovintų žievelių dalį. Pagardinkite cinamonu bei bruknių uogiene.

4. Paruoštu įdaru prikimškite kalakutą, užsiūkite jį ir dėkite į riebalais išteptą keptuvą. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, palaistydami išsiskiriančiomis sultimis.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Nacionalinio parko saugotojai savo kieme nepastebėjo nelegalaus statinio: iki tragedijos buvo vienas žingsnis (21)

Trakų istorinio nacionalinio parko (TINP) valdomame Užutrakio dvare vos per plauką išvengta...

A. Tapinas. Mūsų gėda tarp intrigantų ir impotentų (129)

Penktadienį Vilniaus oro uoste vėl nusileidus pirmajam lėktuvui, viešoje diskusijoje pasigirdo...

Tyrėjų akiratyje – kredito unijos, kurios be klientų žinios pervedinėjo pinigus (5)

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos ( FNTT ) tiriamos kredito unijos „Baltija“ ir Namų...

„Via Baltica“ rekonstrukcija: kelininkai ir gyventojai iškasė karo kirvį (6)

Planas rekonstruoti„ Via Baltica “ kelyje esančias sankryžas sukėlė didelį kai kurių...

Isteriją Vokietijoje sukėlusios JAV sankcijos Rusijai – gera proga nulipti nuo Maskvos vamzdžio? (138)

Vokietijoje netyla prieštaringos diskusijos dėl naujųjų JAV sankcijų Rusijai. Kairiojo sparno...

V. Adamkus: tokia ES nebegalės egzistuoti (127)

Keista stebėti, kaip kai kurie ES šalių lyderiai perima Vladimiro Putino retoriką ar net gina...

Gyvybę išgelbėjęs stebuklas Šiauliuose: praeivis sugavo pro langą krentančią mergaitę (34)

Šiauliuose pirmadienis prasidėjo dramatiškai – pro vieno bendrabučio langą iškrito mažametė...

Saldžių mandarinų galite užsiauginti tiesiog ant palangės

Kvapnūs, sultingi, saldūs mandarinai Lietuvoje „auga“ ne tik parduotuvėse… Jų derliaus...

Prakalbo apie svarbiausią jaunimo bruožą: po Antrojo pasaulinio karo tokie žmonės buvo engiami (3)

Didelis greitis, staigūs manevrai ir įspūdingos figūros ore – Lietuvoje sparčiai populiarėja...