aA
Šiandien IBM pranešė pagaminusi kompiuterį, veikiantį paslaptingos kvantinės atomo fizikos pagrindu. Dėl to keli atomai galės vienu metu veikti ir kaip kompiuterio procesorius, ir kaip atmintis.
IBM teigia, kad šis kompiuteris, sudarytas iš penkių atomų veikiančių kaip atmintis ir procesorius, užduotis atlieka pastebimai greičiau, nei dabartiniai kompiuteriai. Šis eksperimentinis įrenginys yra dar vienas žingsnis link itin greitų skaičiavimų technologijos atsiradimo.

Naudojant dabartines procesorių kūrimo technologijas, pagal Mūro dėsnį po dvidešimties metų būtų pasiekta procesorių mažėjimo riba. Dėl to turi būti skatinamas alternatyvių procesorių gamybos būdų tyrimas. Kol kas kvantiniai kompiuteriai yra geriausia alternatyva, po 20 metų pakeisianti tradicinius kompiuterius.

Kvantinio kompiuterio veikimo principas yra paremtas elektronų sukimosi ir kvantinių dalelių keistomis savybėmis nenustojant netrukdomai suktis įvairiomis kryptimis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0