aA
Kompanija IBM penktadienį žada pristatyti pačius geriausius, ryškiausių spalvų monitorius, kurie, kompanijos teigimu, spalvas perteikia 12 kartų ryškiau, nei dabar naudojami monitoriai ir 4,5 karto ryškiau, nei skaitmeniniai televizoriai.
IBM
Šis IBM produktas skirtas daugeliui rinkos segmentų, kur reikalingas darbas su itin aukštos skiriamosios gebos paveikslėliais. Manoma, kad monitoriai bus naudojami telemedicinoje, orų prognozavimui, leidybai, dizainui bei palydovų stebėjimui.

Kompanijos atstovai mano, kad pagal šią technologiją pagaminti monitoriai užims savo vietą asmeninių, nešiojamųjų ir kišeninių kompiuterių rinkose bei neįtikėtinai pagerinti filmuotos medžiagos, žiūrimos per šiuos įrenginius, kokybę. Bet jie nepanoro prognozuoti, kada ši technologija taps visiems prieinama.

Pirmieji tokios aukštos kokybės monitoriai bus naudojami Lorenco Livermoro laboratorijoje prie JAV Energetikos ministerijos ASCI (Accelerated Strategic Computer Initiative) programos vykdymui. Jie bus naudojami kartu su greičiausiu pasaulyje taip pat IBM pagamintu “ASCI White” kompiuteriu.

Laboratorijoje monitoriai perduos atominio ginklo veikimo ir senėjimo vaizdą naudojant trimačių modelių simuliacijas, kuras vykdys superkompiuteris.

Pirmieji paprastiems vartotojams skirti monitoriai bus parduodami nuo 2001 metų, be to, pagal IBM patentuotą technologiją šiuos monitorius gamins ir kitos kompanijos.

Monitorius į colį gali sutalpinti iki 200 taškų, o 22 colių įstrižainės monitoriuje telpa 9 mln. taškų. Pasak kompanijos atstovų, su tokia skiriamąja geba vaizdas būna toks pat ryškus, kaip ir fotonuotraukose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prie pastato, kuriame teisiamas Trumpas, – šiurpus incidentas

Niujorko teisėjas Juanas Merchanas penktadienį pranešė, kad buvo atrinkta 12 prisiekusiųjų...

Sedekerskis ir „Baskonia“ pačiupo paskutinį Eurolygos atkrintamujų bilietą

Penktadienį nuaidėjo pirmųjų istorijoje Eurolygos įkrintamųjų paskutinis mačas, po kurio...

Pavasaris liko tik prisiminimuose: naktimis 6 laipsniai šalčio, dienomis – šlapdriba

Artimiausią parą Lietuvos orus lems ciklonai, tad sulauksime ir kartu su jais slenkančių kritulių...

Sujudimas Kaune: dėl padidėjusio radiacinio fono evakuoti Eigulių gyventojai (4)

Kauniečiai sunerimo dėl gausių specialiųjų tarnybų pajėgų Eiguliuose, prie V....

Į krantą išplauta keistos formos būtybė pašiurpino pajūrio lankytojus: kas tai per padaras? (1)

Australijoje paplūdimiu vaikščiojusi moteris aptiko šiurpios išvaizdos padarą, iš pažiūros...