aA
Kompanija IBM planuoja išleisti naują 1 GB talpos diskinį kaupiklį kišeniniams kompiuteriams ir skaitmeninėms kameroms. Jo matmenys yra beveik tokie pat, kaip ir dabar naudojamų "CompactFlash" atmintinių, tačiau galimybės kur kas didesnės.
Naujasis gaminys "Microdrive" talpins gerokai daugiau informacijos nei dabar naudojami 170 ar 340 megabaitų talpos diskai. Juose bus galima įrašyti iki 1000 aukštos kokybės fotografijų, 200 tūkst. puslapių tekstinės informacijos arba 18 valandų aukštos kokybės skaitmeninės muzikos.

"Microdrive" pritaikytas "Type II CompactFlash" atmintinių jungčiai, todėl kai kurių skaitmeninių kamerų vartotojai galės įsigyti pranašesnį "Microdrive" vos tik jis pasirodys prekyboje.

Naujasis produktas skirtas ne tik nedideliems skaitmeniniams įrenginiams. Jis galės būti naudojamas kompiuteriuose bei spausdintuvuose.

IBM teigimu, naujasis diskinis kaupiklis didmenininkams bus pradėtas tiekti nuo liepos mėnesio ir kainuos mažiau nei 500 JAV dolerių (2000 Lt). Mažmeninę prekybą "Microdrive" diskais numatoma pradėti rugsėjį.

Norą gaminti įrenginius, suderinamus su "Microdrive", jau pareiškė tokios kompanijos kaip "Acer", "Casio Computer", "Eastman Kodak", "Fuji Photo Film", "Hewlett-Packard", "Minolta", "Nikon" ir "Sanyo Electronic".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0