aA
Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) ketina kreiptis į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) ir Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI), prašydami išaiškinti Darbo partijos kandidatės į Europos Parlamentą (EP) Ievos Kačinskaitės-Urbonienės Darbo partijai paaukotų 40 tūkst. litų šaltinį.
Loreta Graužinienė, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė
Loreta Graužinienė, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė
© DELFI / Kiril Čachovskij

Pasak TS-LKD, kandidatė viešai taip ir nesugebėjo paaiškinti, iš kur gavo minėtą sumą, o savo komentaru sukėlė daugiau klausimų nei atsakymų.

"Susidaro įspūdis, kad Darbo partija veikia pagal jau seniai išbandytą korupcinę schemą. Jaunoji darbiečių kandidatė I. Kačinskaitė-Urbonienė, dirbanti Seimo Pirmininkės Loretos Graužinienės patarėja, o anksčiau buvusi Viktoro Uspaskicho asistentė, vargu ar uždirba tiek, kad galėtų sutaupyti ir partijai skirti 40 tūkst. litų auką. Jokių kitų savo ryšių su verslo įmonėmis ar kitais juridiniais asmenimis, iš kurių ji galėtų gauti papildomų lėšų, kandidatė į EP interesų deklaracijoje nepateikia, - sako TS-LKD vykdomoji sekretorė Monika Navickienė.

Todėl, anot jos, kyla daug klausimų dėl skirtos aukos kilmės. "Ar nebus tai "juodieji" pinigai iš dar vienos Darbo partijos buhalterijos?",- svarsto M. Navickienė.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Grigonio ekipos atsakas: galingu spurtu patiesė be lyderio rungtyniavusį „Maccabi“ Lietuvis rezultatyvumu nepasižymėjo

Mariaus Grigonio atstovaujamas Atėnų „Panathinaikos“ atsitiesė po nesėkmės pirmosiose...

Sedekerskio sezonas Eurolygoje pakibo ant plauko: „Baskonia“ vėl pralaimėjo Madride Lietuvis išsiskyrė universaliu žaidimu

Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu atsidūrė ties prarajos riba Eurolygos atkrintamosiose....

Nauja „Messenger“ funkcija jau prieinama ir Lietuvoje: naudotojai skundėsi ne vienerius metus (1)

„ Facebook Messenger“ naudotojai pagaliau buvo išgirsti – programėlės kūrėja „Meta“...