aA
Kompanija "Hewlett-Packard" nededa pernelyg daug vilčių į "Intel" naujos kartos "IA-64" architektūros procesorius.
"IA-64" architektūros procesorius.

HP bendradarbiavo su "Intel" kuriant naujosios procesorių architektūros pagrindus, tačiau šiais metais HP inžinieriai suabejojo dėl perėjimo prie naujų technologijų modelių.

Nežiūrint to, jog HP sukūrė "IA-64" architektūros tikslaus paralelinio skaičiavimo technologiją (EPIC) ir patikėjo visą seriją tarnybinių stočių naujai technologijai, prieš šešis mėnesius HP peržiūrėjo savo ateities planus ir nusprendė neskubėti tiekti "IA-64" ir pakeisti savo sukurtų "PA-RISC" lustų.

HP su "Intel" pradėjo bendradarbiauti 1994 metais. Pasak HP vadovų, buvo manoma, jog be "Intel" paramos EPIC turės apsiriboti tik maža specialiai pritaikytų galingų lustų rinka.

Kuriant naują technologiją lustas buvo sukurtas 2 metais vėliau, nei HP tikėjosi.

HP atstovų teigimu, kompaniją labiau domintų antrosios kartos "IA-64" lustai, kodiniu pavadinimu "McKinley". Pasak analitikų, dėl pirmosios kartos procesorių "Itanium" nekils itin didelio ažiotažo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0