aA
Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse aukso medalį iškovojusiai Dainai Gudzinevičiūtei, kuriai prieš pusantrų metų Vidaus reikalų ministerijoje (VRM) mažinant etatus buvo parodytos durys, gali būti pasiūlyta grįžti. 34 metų D.Gudzinevičiūtė 1999 m. vasario 26 d. buvo atleista iš darbo mažinant etatus.
D.Gudzinevičiūtė
D.Gudzinevičiūtė
Tada VRM vyko reorganizacija. Fizinio parengimo ir sporto skyrius prie VRM, kuriame instruktore šaudykloje ir dirbo D.Gudzinevičiūtė, po reorganizacijos tapo Policijos departamento prie VRM mokymo centru.

Juokai?

D.Gudzinevičiūtė LŽ sakė, kad grįžusi iš Sidnėjaus jau sulaukė nemažai darbo siūlymų. Šiuo metu ji dirba Sporto centre, yra olimpinės rinktinės narė.

LŽ žiniomis, kai šaulė D.Gudzinevičiūtė Sidnėjuje laimėjo aukso medalį, ant vidaus reikalų ministro stalo atsirado jos byla, o ministerijoje pradėta rimtai kalbėti, jog buvusi darbuotoja gali sugrįžti į darbą.

D.Gudzinevičiūtė LŽ sakė pasiūlymo dirbti iš VRM negavusi. Tačiau tądien, kai oro uoste ją pasitiko minia gerbėjų, įvyko, pasak čempionės, trumputis "juoko formos" pokalbis. VRM atstovai įteikė gėlių puokštę ir pasakė, kad ji - nuo VRM, kaip buvusiai darbuotojai.

D.Gudzinevičiūtė ta proga pajuokavo: "Tai gal į darbą priimsite?" Ir išgirdo atsakymą: "Būtinai". "Visa tai - juokai ir jokio rimto pokalbio dar nebuvo, - sakė D.Gudzinevičiūtė. - Gal ir norėčiau, kad man pasiūlytų darbą VRM, bet kol kas apie tai dar negalvojau".

Pasak vidaus reikalų ministro Česlovo Blažio, jei D.Gudzinevičiūtė oficialiai kreiptųsi į ministeriją, tada būtų kažkas daroma. Pasak VRM atstovės spaudai, per kurią ministras perdavė savo atsakymą LŽ, netrukus ministerijoje turi įvykti susitikimas, kuriame bus pagerbti olimpiadoje laurus pelnę su VRM susiję sportininkai. Jei jame D.Gudzinevičiūtė "išreikš norą dirbti VRM", bus tikrai rimtai apie tai galvojama.

Kol kas, pasak VRM atstovės spaudai, olimpinė čempionė savo norą dirbti VRM yra pareiškusi tik interviu žiniasklaidai. Išties D.Gudzinevičiūtė ir LŽ sakė, jog ji visuomet galvojusi, kad būtų neblogai sugrįžti į seną darbovietę. Olimpinė čempionė teigė net ketinusi mesti sportą ir kur nors, gal net ir VRM sistemoje, įsidarbinti. Tačiau dabar sporto nepaliks.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nenorėjo būti vadinamu ryškia politikos žvaigžde: Kirkilas turėjo itin retai pasitaikantį bruožą (1)

Pasirodžiusi žinia apie buvusio premjero Gedimino Kirkilo mirtį sukrėtė valstybės vadovus,...

Atverstas naujas šalies saugumo puslapis nebus toks lengvas: vardija būtinus darbus

Į Lietuvą atvyko pirmieji Vokietijos brigados kariai. Kaip sako krašto apsaugos ministras Laurynas...

Plastikos chirurgas įsitikinęs – naujausia operacija gerokai pakeitė Kim Kardashian veidą: po šios procedūros skauda net kramtant

Plastikos chirurgas Richardas Westreichas atskleidė, kokios injekcijos bei plastinės operacijos...

Mirė buvęs premjeras Gediminas Kirkilas papildyta (51)

Mirė buvęs Lietuvos premjeras Gediminas Kirkilas . Šią žinią Delfi patvirtino policija. Jam...

„Nedaug politikų, gebančių žvelgti taip giliai“: bendražygiai, valstybės vadovai prisimena Kirkilą papildyta (2)

Mirus Gediminui Kirkilui, politikai ir bendražygiai dalijasi atsiminimais apie jį.