aA
Dar viena naujovė, pateikta "Infobalt 2000" parodoje - mobilieji GSM ryšio telefonai su GPS (Global Positioning System) pozicionavimo funkcijomis. Šiais telefonais galima ne tik kalbėti ar našyti internetą, bet ir nustatyti savo buvimo vietą, aukštį, judėjimo greitį.
"Benefon ESC!"
Benefon ESC!
"Infobalt" parodoje "Benefon" produktų vadybininkas Nouras Saiedas Ahmadas (Nour-Saied Ahmad) pristatė keturis naujus "Benefon" telefonus, kurių du - aprūpinti pozicionavimo funkcijomis.

"Benefon ESC!" modelyje įdiegtas 12 kanalų GPS imtuvas, didesnis ekranas, kuriame telefonas gali rodyti ne tik "tradicinius" pranešimus, bet ir žemėlapius su telefono buvimo vieta. Žemėlapius į telefoną galima siųsti kompiuteriu, iš specialiai tam skirto tinklalapio. Kol kas Lietuvos elektroninio žemėlapio "Benefon" telefone nėra, bet bendrovė žada problemą išspręsti iki ateinančių metų pradžios.

Taip pat telefone yra specialus "emergency" mygtukas, kurį paspaudus įtaisas išsiunčia SMS žinutę su pranešimu apie avariją ir geografinėmis telefono koordinatėmis.

Dirbant ar keliaujant keliese, galima pasinaudoti "Friend Find" funkcija. Tokiu būdu per SMS žinutę partneriai gali perduoti vienas kitam savo buvimo vietą, kuri tuojau pat parodoma telefono ekrane esančiame žemėlapyje. Taip pat SMS pranešimu galima nurodyti ir vietą, i kurią reikia nuvykti.

Kitas "Benefon" telefonas, "TRACK", skirtas profesionalams - gelbėjimo tarnyboms, taksi, sunkvežimių vairuotojams."TRACK" telefonas aprūpintas telematinėmis funkcijomis. Kompiuterine sistema, naudojantis paprasta interneto naršykle, galima sekti tokių telefonų buvimo vietą ir judėjimą. "TRACK" pritaikytas ekstremalioms sąlygoms - dideli mygtukai, kurios galima spausti ir mūvint pirštines, tvirtas korpusas, nebijantis smūgių, drėgmės ir dulkių.

"Paprastesnės" klasės "Benefon Q" telefonas aprūpintas "Microsoft Mobile Explorer" naršykle. Ja galima peržiūrėti ne tik WML, bet ir "tradicinius" HTML puslapius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0