aA
Populiarios muzikos ir kitokios informacijos keitimosi kompanijos “Napster” ir “Gnutella” dabar yra atakuojamos įrašų pramonės, tačiau naujausi tyrimai parodė, kad šioms sistemoms gali pakenkti ir patys vartotojai, kurie muziką dažniau ima, nei duoda kitiems.
“Xerox” tyrimų centras pranešė, kad apie 70 proc. “Gnutella” sistemos vartotojų visai neduoda kitiems atsisiųsti savų bylų, o tik ima iš kitų. Toks muzikos keitimosi būdas suteikia daugiau progų kompiuterių įsilaužėliams ir naujoms byloms atsirasti bei mažina sistemos darbo našumą.

24 valandas trukę “Gnutella” sistemos tyrimai parodė, kad 1 procentas leidžiančiųjų atsisiųsti bylas aptarnauja 50 procentus užklausimų, o 25 procentai altruistiškai nusiteikusių internautų aptarnauja 98 užklausų.

“Napster” ir “Gnutella” tapo populiariomis sistemomis dėl tiesioginio susijungimo tarp vartotojų paslaugos, leidžiančios keistis bylomis internetu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0