aA
"Tinklalapyje elkis kaip džentelmenas. “Nelaužyk” interneto puslapių. Negeisk savo artimo dokumentų ir MP3." FTB agentai tėvams ir mokytojams skelbia naują evangeliją, tikėdamiesi, kad jie tinkamai auklės savo atžalas ir sugebės paaiškinti, kad interneto vandalizmas atneša didžiulius nuostolius ir yra lygiai toks pats nusikaltimas kaip pašto dėžučių naršymas ar graffiti piešimas.
Amerikos Teisingumo departamentas ir Informacinių technologijų asociacija sukūrė “Kiberpiliečių” draugiją, kuri skatina dėstytojus ir tėvus mokyti savo vaikus, kad kompiuteriniai išdykavimai yra taip pat negeri darbai.

Programoje yra numatyti seminarai mokytojams, parengta mokymo medžiaga ir sukurtas interneto puslapis, kuriame tėvai gali pasiskaityti, kaip kalbėtis su savo vaikais.

Daugelis paauglių vis dar mano, kad kompiuteriniai nusikaltimai yra nežalingi. Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad 48 procentai pradinės ir vidurinės mokyklos mokinių nelaiko kompiuterinių įsilaužimų nelegaliais.

Mokyti tenka ne tik vaikus. Koledžo studentai ir patys tėvai taip pat tiksliai negali pasakyti, kas kibernetinėje erdvėje yra etiška, o kas - ne. Pavyzdžiui, piratinių muzikos įrašų kopijavimas sukelia abejonių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0