aA
Kauno antstolė Sonata Vaicekauskienė, kuriai niekaip nepavyksta įvykdyti teismo sprendimo ir grąžinti dukrą Laimutei Stankūnaitei, svarsto galimybę kreiptis į Vyriausybę, pranešė LNK Žinios.
Sonata Vaicekauskienė
Sonata Vaicekauskienė
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Pagalbos iš Kauno vaiko teisių apsaugos specialistų nesulaukusi S.Vaicekauskienė kreipėsi į Psichologų sąjungą, kad ji patartų, kaip įvykdyti teismo sprendimą.

"Dėl psichologų dalyvavimo vykdymo procese ir po jo. Sutinka geranoriškai padėti. Dar yra derinamai veiksmai, ieškoma išeities. Gal kreipsimės į Vyriausybę. Prie Vyriausybės yra Krizių valdymo komitetas, gal tas padės mums, nes čia Lietuvoje krizė. Seimo nariai kalba taip ir taip, tai, prašau, tegu Vyriausybė padeda", - LNK sakė S.Vaicekauskienė.

Pernai gruodį Kėdainių rajono apylinkės teismo nutartimi 8 metų mergaitės globa suteikta jos motinai L.Stankūnaitei, tačiau šis teismo sprendimas nėra įvykdytas. Šiuo metu mažametė gyvena tetos teisėjos Neringos Venckienės namuose. Globėja mergaitės motinai neperduota, motyvuojant, kad ši atsisako pas ją eiti savo noru. Kovo pabaigoje kilus incidentui Venckų namuose policijai ir antstolei nepavyko įvykdyti teismo nutarties ir perduoti vaiką motinai. Susirūpinimą dėl šio įvykio išreiškė politikai ir visuomenės veikėjai. Trečiadienį paaiškės, ar šis Kėdainių teismo sprendimas teisėtas - savo sprendimą dėl vaiko gyvenamosios vietos nustatymo paskelbs Klaipėdos apygardos teismas.

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas nagrinėja beveik prieš dvejus metus žuvusio Andriaus Ūso baudžiamąją bylą, kurioje jam pateikti įtarimai dėl mažametės D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo. Ketvirtadienį bus apklausiama L.Stankūnaitė ir globėja N.Venckienė.

Šį teismą byla pasiekė lapkričio mėnesį Lietuvos Aukščiausiajam Teismui nusprendus ją perduoti iš naujo nagrinėti. Aukščiausiasis Teismas tuomet išaiškino, kad baudžiamojo proceso tęsimas tikrinant pateiktų kaltinimų mirusiam asmeniui pagrįstumą savaime nereiškia nekaltumo prezumpcijos principo pažeidimo. Prokuratūra siekė bylą nutraukti mirus kaltinamajam.

Miręs kaunietis Drąsius Kedys A.Ūsą ir dar kelis asmenis viešai kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukterį. Kaltinimai tvirkinimu buvo pateikti tik A.Ūsui, kuris žuvo 2010 metų birželį, apvirtus keturračiam motociklui.

D.Kedžio viešų kaltinimų sulaukę teisėjas Jonas Furmanavičius ir jo sugyventinės sesuo Violeta Naruševičienė nušauti 2009 metų spalį. Prokurorai sako nustatę, kad nusikaltimus įvykdė D.Kedys.

Po žudynių besislapsčiusio D.Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Teisėsauga teigia, kad jis mirė nesmurtine mirtimi.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Maitinimo sektoriaus atstovai proteste prašo pagalbos: net mokyklos valgykloje kainos nenormalios (2)

Penktadienį prie Vyriausybės prasidėjo protestas. Maitinimo sektoriaus atstovai Vyriausybės prašo...

Rusijos opozicionieriaus užpuolimu Vilniuje įtariami vyrai – Lenkijos piliečiai

Teisėsauga paskelbė, kad Varšuvoje sulaikyti rusų opozicionieriaus Leonido Volkovo sumušimu...

„Vičiūnų grupė“ pardavė gamyklą Kaliningrade (9)

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio ir jo verslo partnerio Liudo Skieraus valdoma žuvies bei kitų...

Įtampa Artimuosiuose Rytuose. Žiniasklaida: Izraelis norėjo pademonstruoti Irano oro gynybos silpnąsias vietas pranešama, kad Izraelis sudavė smūgį Iranui (37)

Keršydamas už savaitgalį įvykdytą išpuolį , Izraelis sudavė smūgį Iranui, ketvirtadienio...

Neonaciai siautėja: išplatinto žiaurų vaizdo įrašą, policija sprendžia, ką daryti (22)

Neonacių idėjas platinančiame „Telegram“ kanale įkeltas vaizdo įrašas, kaip žiauriai...

Tiesioginė transliacija / Delfi diena. Padidėjęs gliukozės kiekis – dešimtadaliui kraujo tyrimą atliekančių žmonių

Padidėjęs gliukozės kraujyje kiekis randamas net dešimtadaliui kraujo tyrimą atliekančių...