aA
Palyginti su 2008-ųjų Seimo rinkimų rezultatais, kai kurių politinių jėgų apetitas išaugo triskart. Sudėjus vien didžiausių parlamentinių partijų ir "Drąsos kelio" geidžiamus mandatus, išeitų, kad parlamente turėtų plušėti ne 141, o bent dviem dešimtimis daugiau tautos išrinktųjų, rašo „Lietuvos žinios“.
„Drąsos kelias“ tikisi bent 20 mandatų Seime, DP - 30
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Didžiausias viltis puoselėja opozicinės partijos. Jeigu platūs užmojai taptų realybe, dabartiniams opozicijos atstovams - socialdemokratams, "darbiečiams" ir "tvarkiečiams" - atitektų du trečdaliai visų Seimo mandatų. Kiek kuklesnės valdančiųjų laivo atstovų prognozės. Konservatoriai sutinka, kad per šiuos rinkimus fortūna jiems gali būti ir ne tokia palanki. Užtat ambicijų neslepia politinės scenos naujokai.

Per 2008 metų Seimo rinkimus Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) šventė triuškinamą pergalę, jie gavo 45 mandatus. Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas Jurgis Razma sutiko, kad gauti tiek pat mandatų, kiek prieš ketverius metus, būtų nelengva. "Jei prarasime apie 10 vietų, bus visiškai neblogas rezultatas", - teigė jis.

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), 2008 metais gavusi 25 mandatus, šįkart planuoja laimėti bent 40 mandatų. "Būtų nelabai smagu, jei gautume mažiau", - prisipažino LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius. Dar didesnis Darbo partijos (DP) apetitas. Jos lyderis Viktoras Uspaskichas mano, kad "darbiečių" šuolis nuo turimų 10 iki 26 ar net 30 mandatų - visiškai realus.

Iš visų politikos naujokų vietas naujajame Seime visuomenės nuomonės tyrėjai prognozuoja tik partijai "Drąsos kelias". Jos lyderiai taip pat nesikuklina. "Manome, kad gausime apie 20 mandatų", - dienraščiui sakė "Drąsos kelio" rinkimų štabo vadovas Valdas Vasiliauskas. "Drąsos kelias" tikisi vadinamosios pilkosios zonos, kuriai priklauso neapsisprendusieji ir teigiantieji, kad neis balsuoti, balsų. "Pastebėjome, kad kai kurie žmonės nedrįsta viešai sakyti savo nuomonės. Bet tam ir yra slaptas balsavimas", - aiškino štabo vadovas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0