aA
Ko galima tikėtis sumaišius 6 tūkstančius kompiuterių įsilaužėlių ir jiems prijaučiančių, rekordinį kiekį svaigalų, azartinius lošimus ir karštą nuodėmių miesto – Las Vegaso – klimatą?
DEF CON vadinamas kasmetinis kompiuterijos anarchistų suvažiavimas, kurio metu Alexis Park viešbutyje per savaitgalį suvartojamas rekordinis kiekis alkoholio.

DEF CON visuomet garsėjo savo techniniu turiniu. Kalbos apie “patobulintas buferio perpildymo technologijas” ar panašius dalykus – įprastas renginio dalyvių užsiėmimas. Ne mažiau dėmesio skiriama ir “įprastiems” pasilinksminimams, dėl kurių DEF CON užsitarnavo labiau išgertuvių nei konferencijos vardą.

Puikiu to pavyzdžiu buvo viešbučio statistika. Kvietimus į renginį įsigijo maždaug 6000 kompiuterijos entuziastų. Organizatoriams pritrūko ženklelių, kurių jie buvo pagaminę tik 5000. Nepaisant to, viešbučio administracija teigia, kad trijose DEF CON 8.0 konferencijų salėse buvo viso 2800 žmonių.

Likusiems dalyviams pakako slampinėjimo aplink prabangius baseinus, šėlsmo asmeniniuose vakarėliuose ir nesibaigiančių alaus atsargų.

Dauguma DEF CON dalyvių buvo labai jauni. Didžioji dalis konferencijų dalyvių buvo jaunesni, nei 21 metų.

Vienas populiariausių renginių buvo mažai susijęs su kompiuteriais. Netikėtai populiarumo susilaukė valandos paskaita apie spynų atrakinimus neturint rakto.

“V1ru5” pasivadinęs “lektorius” dėstė spynų atrakinimo meno plonybes, pradedant tuo, kaip pasigaminti tam reikalingus įrankius (ekspertas rekomendavo naudoti metalinius šerius iš gatves valančių mašinų šepečių) ir baigiant “nepaklusnių” užraktų pergudravimu.

Organizatorių vertinimu, šiais metais 10-20 procentų lankytojų bus teisėsaugos pareigūnai arba instancijų, kovojančių su kompiuteriniu nusikalstamumu, atstovai.

Aptikęs teisėsaugininką dalyvis buvo apdovanojamas marškinėliais su užrašu “I Spotted the Fed!” (“Radau agentą”). Pareigūnai buvo pagerbiami įteikiant marškinėlius su užrašu “I Am the Fed!” (“Aš esu agentas”).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0