aA
Šį kovą lygtinai prieš laiką nuo bausmės atleistas A.Butkevičius vakar pravėrė duris į Pataisos reikalų departamento Respublikinę ligoninę, įsikūrusią tame pačiame Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo komplekse, kuriame prieš teismą buvo laikomas ir jis pats. Į nuteistųjų ligoninę jis atvyko trejiems metams kalėjimo už dalyvavimą Sausio 13-osios perversme nuteisto L.Bartoševičiaus kvietimu.

Nuteistąjį ir įkalinimo įstaigas gerai pažįstantį A.Butkevičių suvedė tiek vieno, tiek kito interesams ne kartą atstovavęs Lietuvos žmogaus teisių asociacijos atsakingasis sekretorius Stasys Kaušinis.

Vertėtų priminti, kad nepavykusio perversmo organizatoriai, tarp kurių buvo ir tuometinės SSKP Centro komiteto leidyklos Lietuvoje direktorius bei valstybinio radijo vadovas L.Bartoševičius, 1991 m. paskelbė "tėvynės išdavikų" sąrašą, kuriame tarp "nuteistųjų" mirti buvo ir A.Butkevičiaus pavardė.

Noras

Į kalėjimo ligoninę L.Bartoševičius buvo atvežtas tiesiai iš Apeliacinio teismo salės, kurioje jis pasijuto blogai, išgirdęs nuosprendį. Medicininį išsilavinimą turintis A.Butkevičius LŽ teigė, kad septintą dešimtį pradėjusiam pučistui medikai diagnozavo cukrinį diabetą su komplikacijomis, uremiją, pūlines komplikacijas, prostatos, šlapimo pūslės bei inkstų pakenkimus. Anot parlamentaro, nuteistas perversmininkas kenčia tokius baisius skausmus, kad negali blaiviai suvokti aplinkos. L.Bartoševičius esą patiria nuolatinius galvos bei širdies skausmus.

A.Butkevičius išreiškė pasibaisėjimą tuo, kad taip sunkiai sergantį žmogų teismas nuteisė kalėti ir laiko kalėjimo ligoninėje, kuri pacientui negali suteikti reikiamos kvalifikuotos pagalbos. Parlamentaras tvirtino ginsiąs iš kalinamo pučisto išgirstą norą sušvelninti bausmę ir leisti jam "numirti namie".

Nekalti?

"Nemanau, kad šitie žmonės yra kalti dėl to, kuo buvo kaltinami, - po susitikimo su pučistu LŽ sakė A.Butkevičius. - Juos vadinti perversmo organizatoriais, kai buvo panaudotos elitinės sovietų kariuomenės rūšys, už kurias daugeliu atvejų buvo atsakingas pats Michailas Gorbačiovas, yra paprasčiausiai nemoralu. Kita vertus, mūsų šalyje yra žmonių, kurie sovietiniais metais ėjo aukštesnes pareigas negu ūkinis darbuotojas Bartoševičius", - pabrėžė jis.

A.Butkevičius teigė kalinį aplankęs kaip Seimo žmogaus teisių komiteto narys, "gerai pažįstantis vietinį teisingumą". "Jaučiu tam tikrą moralinę skolą žmonėms, sėdintiems įkalinimo įstaigose, nes pats puikiai žinau, ką tai reiškia", pažymėjo ne vienus metus įkalinimo įstaigose praleidęs A.Butkevičius.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prieglobstį Lietuvoje radęs artimas Janukovyčiaus parankinis išprašomas iš šalies (1)

Po Maidano įvykių ir žmonių žudynių Ukrainoje buvęs šalies prezidentas Viktoras Janukovyčius...

Sostinėje atsisveikinama su buvusiu premjeru Gediminu Kirkilu bendražygiai dalinasi prisiminimais; pildoma (2)

Sostinėje antradienį prasideda atsisveikinimas su buvusiu premjeru Gediminu Kirkilu . Atvira...

Dėl „Air Baltic“ akcijų įsigijimo – tyla: ministerija planą laiko paslaptyje

Po kiek ankstesnių susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio kalbų apie galimą naują Lietuvos...

Žurnalistus iš draustinio išprašyti bandžiusiam verslininkui – nauji nemalonumai: kreiptasi į Mokesčių inspekciją

Delfi paviešinus skandalingą situaciją , kai Verkių regioniniame parke verslininko Lino...

Kavos mesti nereiks: gerti gali būti sveika, jei laikysitės šių taisyklių

Svarstote mesti gerti kavą , o gal bent kartą gyvenime apie tai pagalvojote? Nieko keisto,...