aA
Buvę sąjungininkai ir nugalėtojai per pavasario savivaldybių rinkimus nesutaria ir kimba vieni kitiems į atlapus. Krenta vienos savivaldos tarybų rinkimų favoritės Valstiečių partijos reitingai. Remiantis paskutinėmis Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" bei Viešosios nuomonės tyrimų centro "Vilmorus" duomenimis, Valstiečių partija gali likti už Seimo durų.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

"Baltijos tyrimų" rugpjūčio gale - rugsėjo pradžioje atlikta apklausa parodė, kad už Valstiečių partiją būtų balsavę tik 3,2 proc. rinkėjų.

"Vilmorus" duomenimis, jei rinkimai būtų vykę rugsėjo 17 d. už Valstiečių partiją savo balsus būtų atidavę 4,9 proc. rinkėjų. Tiesa, dar prieš mėnesį šia partija pasitikėjo 8,8 proc. "Vilmorus" apklaustų piliečių.

Valstiečių partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis nesutinka su tokiais jo partijos vertinimais. Politiko manymu, sociologiniai tyrimai labai retai atspindi realią padėtį. "Sociologai pateikia pateikia mums nepalankias prognozes tik todėl, kad mes jiems nemokame. Sociologai apklausia tik miestiečius. Iš tikrųjų Valstiečių partija rajonuose ir kaime yra partija favoritė" - mano R.Karbauskis.

Prieš pora metų R.Karbauskiui užleidęs vietą prie partijos vairo Seimo narys Albinas Vaižmužis nėra toks optimistas. Valstiečių partijos garbės pirmininkas A.Vaižmužis, kalbėdamasis su DELFI neslėpė: "Rinkimų sąrašuose daug nuo žemės ūkio, valstiečių nutolusių žmonių. Sąraše figūruoja daug turtingų verslininkų. Todėl iš ne vieno kaimiečio girdėjau, kad jie baiminasi, jog turtingi verslininkai stengsis priiminėti sau palankius įstatymus, o ne paprastam kaimiečiui, gana skurdžiai gyvenančiam".

A.Vaižmužio manymu, partijai populiarumo neprideda ir tai, kad kiti besibalotiruojantieji į Seimą kandidatai nerodo perdaug iniciatyvos. "Jie nevažinėja į susitikimus su rinkėjais, neišklauso jų rūpesčių", - atviravo A.Vaižmužis.

Beje ir pats Seimo narys A.Vaižmužis, įrašytas į Valstiečių partijos rinkimų sąrašą 33 numeriu, nebesitiki vėl patekti į parlamentą.

Kodėl vienai Savivaldybių rinkimų lyderei dabar nusisuko sėkmė? Tikriausia pavasarį partijos populiarumą padidino sąjunga su Krikščionių demokratų sąjunga, vadovaujama Kazio Bobelio. Šis politikas pasišaipė iš R.Karbauskio: "Iš susitikimų su rinkėjais supratau, kad kitaip ir negali būti, jog Valstiečių partijos reitingas nekristų. Rinkėjai atvirai dėsto, kad jie nebenori balsuoti už Valstiečių partiją, nes R.Karbauskis elgiasi nesąžiningai - jis apgavo mus, Lietuvos krikščionių demokratų sąjungą. Mano asmeniniu ir mūsų partijos vardu jis naudojosi tam, kad susikrautų politinį kapitalą. O dabar, kai rinkėjai šitai perprato, nebenori už jį balsuoti", - teigė K.Bobelis.

Pašnekovas įsitikinęs, kad iki jam prieš vietos valdžios rinkimus prisijungiant prie Valstiečių partijos, jos nelabai ir žinojo rinkėjai. "Kai aš pradėjau kelti kaimo žmonių problemas ir palaikyti Valstiečių partijos idėjas, šios partijos reitingas pakilo net iki 12,6 proc., - gyrėsi K.Bobelis: Ir visur kur tik aš važiuodavau, mane žmonės palankiai sutiko. Ir rinkėjai daugiausia norėjo kalbėti su manimi, o ne su R.Karbauskiu".

Veidas
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

JAV Senatas patvirtino pagalbos Ukrainai paketą

JAV Senatas patvirtino 95 mlrd. JAV dolerių užsienio pagalbos paketą, į kurį įeina karinė...

Smūgis Šoigu: Rusijoje sulaikytas jo pavaduotojas gresia iki 15 metų kalėjimo (11)

Rusijoje gynybos ministro Sergejaus Šoigu pavaduotojas Timūras Ivanovas buvo sulaikytas įtariant...

Trumpam atsiprašyti iš darbo galima ne visada: yra situacijų, kada galimas ir atleidimas

Turite asmeninių reikalų, kuriuos sprendžiate darbo metu? Pavyzdžiui, galbūt vykstate į gydymo...

Internete plinta drastiškai pasikeitusio Marko Zuckerbergo nuotrauka: už to slypi ne visiems patinkanti tiesa

Prieš kelias dienas socialiniuose tinkluose ėmė plisti „Facebook“ įkūrėjo Marko Zuckerbergo...

Kastytis Zubovas. Žemės orbitoje – pirmas toks atvejis istorijoje: karas kosmose – nebeišvengiamas?

Praėjusių metų spalio 31 dieną hučių teroristinė grupuotė iš Jemeno paleido balistinę...