aA
Miesto transporto pramonėje gali įvykti perversmas, kai Pietų Afrikoje bus pristatytas naujojo automobilio prototipas. Projektuotojai sako, kad jis naudoja orą kaip kurą. Prognozuojama, kad “e.Volution” galės nuvažiuoti 200 km vos už 30 JAV centų.
Oru varomas automobilis
Kylant benzino ir dyzelino kainoms, o naftos kainoms nuolat svyruojant, vairuotojai turėtų tik džiaugtis “žaliuoju transportu”.

Automobilis, panašus į mikroautobusiuką, reklamuojamas kaip “paprastas, ekonomiškas ir ekologiškas”, tačiau, kaip automobilio veikimo principai kol kas nusakomi gana miglotai.

“e.Volution” prototipas bus pristatytas šią savaitę vyksiančiame “Auto Africa Expo 2000” Johanesburge. Jis yra vadinamas pirmąja realia alternatyva automobiliams, kurie naudoja įprastą kurą.

Metų metus tyrėjai bando sukurti “aplinkai draugišką” automobilį, tačiau iki šiol jų pastangos buvo bevaisės. Šiuo metu kuriami keli modeliai, kurie vietoj kuro naudoja vandenilį.

Tikimasi, kad šis fantastiškas automobilis kainuos tik 10 tūkstančių JAV dolerių (40000 litų) - panašiai kainuoja vidutinio dydžio ne itin prabangios klasės naujas automobilis.

Miesto sąlygomis automobilis vidutiniu 80 km/h greičiu gali nesustodamas važiuoti 10 valandų, o jo oro bakų įkrovimas naudojant paprastą elektros tiekimo sistemą gali užtrukti 4 valandas. Bet taip pat planuojama kurti specialias oro kolonėles, kurios automobilio kuro baką gali užpildyti per 3 minutes.

Pirmieji modeliai keliuose pasirodys dar šiais metais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Įtampa Artimuosiuose Rytuose. JAV žiniasklaida: Izraelis sudavė smūgį Iranui (17)

Keršydamas už savaitgalį įvykdytą išpuolį , Izraelis sudavė smūgį Iranui, ketvirtadienio...

Neonaciai siautėja: išplatinto žiaurų vaizdo įrašą, policija sprendžia, ką daryti (1)

Neonacių idėjas platinančiame „Telegram“ kanale įkeltas vaizdo įrašas, kaip žiauriai...

Rusijoje sudužo bombonešis „Tu-22M3“ Ukrainos pajėgos skelbia pirmą kartą sunaikinusios tokį bombonešį (3)

Penktadienio rytą Pietų Rusijos Stavropolio srityje sudužo strateginis bombonešis „Tu-22M3“,...

Skauda klubą, juosmenį ar spengia ausyje – priežastis gali būti visai kitoje vietoje, apie kurią net nepagalvojame

Kaklo, juosmens, kelio ar galvos skausmo, „skruzdėlės“ ausyje ar aptirpusio liežuvio...

Karas Ukrainoje. Ukrainos pietuose pasieniečiai sėkmingai atakavo rusų karinį laivą Trumpas: JAV svarbu, kad Ukraina išliktų (4)

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas pasakė , jog Jungtinėms Valstijoms yra svarbu, kad Ukraina...