aA
JAV antivirusinės programinės įrangos gamintoja atrado pirmąjį pasaulyje populiarėjančių kišeninių kompiuterių virusą.
Nors pastaruoju metu naujų virusų atsiradimas tapo įprastu reiškiniu, iki šiol nebuvo atrasta bevieliams įrenginiams skirtų virusų..

Antivirusinių programų kompanijos “McAfee.com” direktorius Vincentas Gullotto’as, kuris ir atrado naują virusą teigė, kad čia ne klaidingas pavojus.

79 procentuose pasaulio bevielių kišeninių kompiuterių įdiegta “Palm OS” operacinė sistema. Kompiuterį su “Palm OS” galima pajungti į vietinį tinklą ar internetą nenaudojant jokių laidų.

Naujojo viruso paveiktame kompiuterio ekrane atsiranda tamsiai pilkas langas, tačiau šiuos nesklandumus galima lengvai pašalinti išjungiant ir vėl įjungiant kompiuterį ir galutinai pašalinti virusą ištrinant byla “Phange.prc”.

Anksčiau atrasta programa “Liberty” nėra tikras virusas, kadangi ji negalėjo plisti savaime. Ji buvo reklamuojama kaip žaidimas, tačiau pasirodė, kad tai - “Trojos arklio” tipo programa, kuri gali sunaikinti kompiuteryje saugomą informaciją.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0