aA
Arvydas Vidžiūnas Seimo Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) frakcijos seniūno pavaduotojas
Pirmiausia reikia atskirti personaliją nuo paties principo. Kadangi Artūras Paulauskas pasiūlė visoms parlamentinėms frakcijoms pateikti savo kandidatus į Seimo pirmininko pavaduotojo postą, mes, manydami, kad A.Paulauskas mąsto gana europietiškai (kai į parlamento vadovybę patenka visų parlamentinių partijų atstovai) sutikome pasiūlyti savo žmogų.

Tuo pačiu mes manome, kad dalyvavimas parlamentinėje vadovybėje yra visiškai priešingas dalyvavimui vyriausybinėje koalicijoje. Parlamento vadovybė daugiau formali institucija, neturinti didesnių įgaliojimų, tačiau - tai naudinga parlamentiniam sutarimui institucija.

Mes pritarėme tokiam principui, kad deleguojamas mūsų žmogus, tai yra aš, į Seimo vadovybę. Ir lyg tai toks pažadas buvo, bet dabar, regis, to pažado nebelikę. Tačiau mes nedarome iš to problemos. Tai yra jų apsisprendimas.

Mūsų frakcija šitų procesų tikrai neskubins. Tai nėra mūsų egzistencinis tikslas - turėti Seimo pirmininko pavaduotojo vietą. Net ir būdami Seimo vadovybėje, mes žiūrėtume daugiau programinių dalykų, remiant kažkokius sprendimus, o ne galvotume apie kitus momentus.

A.Paulauskas atsuko nugarą konservatoriams

Tai komentuoja:

Jurgis Razma Seimo narys, konservatorius

Dangutė Mikutienė Seimo Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos seniūnė

Česlovas Juršėnas Seimo pirmininko pavaduotojas, Socialdemokratinės frakcijos narys

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0