"Vilniaus prekyba" į centrą investavo 140 mln. litų - didžiąją dalį sudarė banko "Hansa -LTB" paskolos, likusias investicijas skyrė komplekse įsikūrę partneriai.

Projekto "Akropolis" autoriai - žymūs Vilniaus architektai Gediminas Jurevičius, Algimantas Nasvytis, interjerą projektavo dizaineris iš Estijos Unkas Kunapas (Unko Kunnap).

"Akropolyje" jau įsikūrė daugiau kaip 85 įvairios parduotuvės, įvairių paslaugų įmonės, bankų skyriai, aštuonios kino salės, ledo arena, restoranai. Birželio pabaigoje centre bus atidarytas 18 takelių boulingas, o ateityje šalia komplekso statomas 10 tūkst. kv. metrų statybinių medžiagų kompleksas bei vandens pramogų centras.

Iš viso prekybos ir pramogų komplekse sukurta apie 2 tūkst. naujų darbo vietų. Analogiškų kompleksų artimiausiose šalyse nėra, kitąmet panašaus pobūdžio centrą "Vilniaus prekyba" numato pastatyti Rygoje, taip pat turi ketinimų pastatyti Kijeve bei Maskvoje.

"Džiaugiamės, kad pirmąjį "Akropolį" pavyko pastatyti greitai ir sklandžiai", - sakė "Akropolio" statybos ir valdymo darbus vykdžiusio konsorciumo "NDX Development" valdybos pirmininkas Mindaugas Marcinkevičius spaudos konferencijoje penktadienį. Pagrindiniai rangovai - lietuviško kapitalo įmonės "Kausta", "ABB Technika", "Senovė" ir "NCC Fegda".

"Neabejojame, kad "Akropolis" taps šeimų ir jaunimo laisvalaikio vieta", - teigė "Vilniaus akropolio" direktorė Neringa Janavičiūtė. Net trečdalis "Akropolio" ploto skirta pramogoms.

"Ledo arena prekybos centruose net ir pasaulyje gana reta. "Akropolio" arenos storis sieks apie 5 cm, joje galės sportuoti ir profesionalūs sportininkai, ir mėgėjai. Sekmadienį ledą išbandys Olimpinių žaidynių dalyviai - garsūs Lietuvos čiuožėjai Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas", - sakė N.Janavičiūtė.

Numalšinti alkį ir troškulį "Akropolio" lankytojai galės septyniuose prekybos ir pramogų komplekse įsikūrusiuose restoranuose. Viena iš svarbiausių šios srities komplekso naujienų - Latvijos greito maisto tinklo "Lido" restoranas. Jo projekto idėją nupirko "Vilniaus prekyba", projektą ir interjerą sukūrė Latvijos architektai. Restorano statybai panaudota apie 200 akmenų, taip pat apie 300 metų senumo rąstų.

Prognozuojama, kad darbo dienomis didžiausią prekybos ir pramogų kompleksą aplankys apie 25 tūkst., švenčių dienomis - 35 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)