Gegužę Seimą turėtų pasiekti teisės aktai, leidžiantys įdarbinimo veikla užsiimti ne tik juridiniams, bet ir fiziniams asmenims, turintiems Vyriausybės įgaliotos institucijos išduotas licencijas. Licencijas privalės gauti ir įdarbinimu Lietuvoje užsiimančios įmonės, rašo dienraštis "Verslo žinios".

Be to, bus sudarytos galimybės steigtis personalo nuomos agentūroms, o dokumentuose bus aiškiai įvardyta, jog ieškantiesiems darbo visos paslaugos teikiamos nemokamai. Dabar paslaugos nemokamos tik ieškantiems darbo Lietuvoje.

Pasak Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos specialistų, kol įdarbinimo rinkoje apstu problemų bei apgautų asmenų, atsisakyti privalomų licencijų nenumatyta. Dar daugiau - jos bus reikalingos ir teikiantiesiems paslaugas Lietuvoje.

"Tai ne tik sudrausmins įmones. Pagaliau išduodami licencijas žinosime, kas ir kiek įdarbina. Šiuo metu įdarbinimu Lietuvoje, vienais duomenimis, verčiasi apie 200, kitais - apie 300 firmų", - sakė ministerijos Darbo rinkos skyriaus vedėjas Albertas Šlekys.

"Primum esse" direktorė Solveiga Grudienė tikisi, jog nauji reikalavimai, jeigu jie nebus perdėti, išstums iš rinkos dirbančiuosius nesąžiningai.

"Tiesiogiai žmonių įdarbinimu neužsiimame, o dirbame su įmonėmis, kurioms reikia suformuoti personalą, tad didesnės įtakos rengiami teisės aktai mūsų įmonei neturės. Na, gal tik reikės turėti dar vieną popierėlį - licenciją", - sakė ji.

Atsižvelgiant į Tarptautinės darbo organizacijos konvencijos reikalavimus, Lietuvoje bus įteisinta nauja paslauga - personalo nuoma. Personalo nuomos paslaugų reglamentavimas kol kas yra sudėtingiausia sritis, pripažįsta rinkos specialistai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją