Vientisą kompleksą su "Kauno alumi" sudarys greta įsikursiantis ekonominės klasės viešbutis ir restoranas, rašo "Lietuvos ryto" priedas "Laikinoji sostinė".

Baigiantis atnaujinti įrenginius "Kauno alus" artimiausiais metais pagrindinį dėmesį ketina skirti aplinkos ir pastatų remontui.

"Gamybos atnaujinimą baigsime šiemet ir pulsime tvarkyti aplinką. Tikimės savo planus įgyvendinti per dvejus trejus metus", - sakė "Kauno alaus" rinkodaros direktorius Gintautas Staniulis.

Pernai į naujas fermentacijos talpyklas, garo katilinę, sandėlį "Kauno alus" investavo 2 mln. litų. Šiais metais investicijos į naują šiuolaikišką pilstymo liniją, mielinę taip pat sieks apie 2 mln. litų.

2004 metais darykla patyrė 200 tūkst. litų nuostolį, tačiau pernai, G.Staniulio teigimu, jau gautas realus pelnas.

Įmonės apyvarta 2005 metais padidėjo 29 proc. iki 11 mln. litų, įmonė pardavė 664 tūkst. dal. alaus.

"Kauno alaus" didžiausias akcininkas Romualdas Bakutis kartu su susijusiais asmenimis valdo 93,4 proc. įmonės įstatinio kapitalo. Pačiam R.Bakučiui priklauso 50,7 proc. bendrovės akcijų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją