D.Blaine‘as 2000 metais Niujorko centre lede išbuvo 61 val. 40 min. ir 15 sek.

Pirmą kartą pasaulyje tokį eksperimentą įveikė moteris, 28 metų magė Diana Gaičiūnaitė.

Sveikatos būklė „nėra bloga“

Sekmadienį, be kelių minučių pusę dviejų dienos magai elektriniais pjūklais buvo išlaisvinti iš ledo luito ir greitosios pagalbos automobiliais išvežti tikrinti sveikatos į Klaipėdą. Automobilyje Diana iš karto užmigo.

„Pirmieji signalai iš medikų leidžia sakyti, kad viskas yra pakankamai gerai“, - iš karto po eksperimento eksperimento pabaigos sakė renginio vedėja Daiva Tamošiūnaitė.

Nepraėjus nė valandai po eksperimento pabaigos, 14 val. 10 minučių, po pirmųjų apžiūrų, Klaipėdos jūrininkų ligoninės vyr. gydytojas Jonas Sąlyga teigė, kad magų būklė nėra bloga. „Šiuo metu kūno temperatūra nėra nukritusi iki kritinės ribos, jiems daroma kardiogramos, kraujo tyrimai“. Po pirminės apžiūros gydytojai žada leisti magams susitikti su žurnalistais.

15 val. Jūrininkų ligoninės Kardiochirurginės reanimacijos skyriaus vadovas Marius Genys patvirtino, kad magų būklė patenkinama. „Nors eksperimento dalyvių galūnės vėsios, stipraus atšalimo požymių nėra, gyvybei pavojingų simptomų neradome“, - sakė M.Genys.

Palaikė F.Kirkorovas

Sekmadienio rytą palaikyti magų į Palangą atvyko Rusijos estrados žvaigždė Filipas Kirkorovas. „Didžiuojuosi, kad esu pasaulio rekordo liudininkas“, - sakė F.Kirkorovas. Pats dainininkas yra 1997 metais įrašytas į Gineso rekordų knygą, surengęs vieną po kito 33 koncertus vienoje salėje. Kirkorovas į Palangą atsivežė šiųmetės „Eurovizijos“ dalyvę iš Baltarusijos, kuri sudainavo magams savo „eurovizinę“ dainą.

Likus kelioms minutėms iki magų išlaisvinimo, Palangos meras Pranas Žeimys Arvydo žmonai Aurelijai įteikė tiek rožių, kiek valandų magai išbuvo lede. „Šios gėlėms magams - nuo visų palangiškių ir gausių miesto svečių. Aš džiaugiuosi, kad magai išlaikė egzaminą“, - sakė meras.

„Tai - žmonės, kurie turi svajonių ir gali jas paversti realybe“, - pridūrė renginio vedėja D.Tamošiūnaitė.

Žmones užsišaldyti masina jau nuo praėjusio amžiaus pradžios. Pirmą kartą pasaulyje apie užsišaldymą lede 1922 metais pradėjo kalbėti legendinis magas Harry Houdini. Jis bandė šiam eksperimentui treniruotis, tačiau susirgo. Galiausiai Houdini mirė, taip ir neįgyvendinęs idėjos užsišaldyti lede. Tiesa, jis tokią sceną suvaidino filme „The man from Beyond“.