Apie sumanymą skirti tokias nominacijas jaunalietuviai buvo paskelbę praėjusių metų pabaigoje.

Kaip penktadienį spaudos konferencijoje teigė Kauno tarybos narys, jaunalietuvis Audrius Skimborauskas, "Senio besmegenio" nominacijos - diplomai su nupieštais besmegeniais ir užrašu "Besmegenis besmegeniui morkos nepavydi" - paskirtos savivaldybės troleibusų įmonei "Autrolis", Kauno tarybos sekretoriui Giedriui Ašmiui ir savivaldybės administracijai už kelionę į JAV vykusias tarptautines vaikų varžybas, kai du savivaldybės valdininkai ten skrido kaip į komandiruotę, o delegacijos sudėtyje buvo įrašyti treneriais.

Pasak A.Skimborausko, troleibusų parko įmonė pardavė savo poilsiavietę su ten gyvenančia šeima, taip pat kai kuriais ne savivaldybei priklausančiai statiniais.

O Kauno tarybos sekretorius G.Ašmys, pasak jaunalietuvio, nominaciją gavo už tai, kad važiavo į Kinijoje rengtą tarptautinę miestų partnerių konferenciją. "G.Ašmys savo ataskaitoje negalėjo paaiškinti, kokia tai davė naudą miestui", - teigė jaunalietuvis.

A.Skimborauskas BNS sakė, jog jaunalietuviai dar galvosiantys, kokiu būdu įteikti diplomus nominacijų laimėtojams, kad tai neatrodytų kaip įžeidimas.

Jaunalietuvis spaudos konferencijoje dar kritikavo Kauno valdžią dėl dažnų kelionių į užsienį ir kai kurių jos sprendimų. Jaunalietuviai miesto taryboje turi dvi vietas iš 41.