Anot A.Valionio, Lietuvai, kaip ir kitoms Europos šalims nepavyks išvengti Rusijos priekaištų, nors Lietuva aiškiai ir viešai smerkia terorizmą. Lietuvos radijas pranešė, kad Lietuvos valdžios atstovai ketina pareikšti nepasitenkinimą Rusijai dėl antilietuviškos kampanijos Rusijos žiniasklaidoje.

"TV Centr" laidoje žurnalistas kaltina Lietuvą ir patį prezidentą dėl čečėnų informacinės svetainės veiklos Lietuvoje, tačiau tai daro praėjus dviems dienoms po jos uždarymo. Laidoje taip pat painiojami faktai. "Teroristų paramos centru" kanalas vadino jau nebeveikiančią čečėnų informacinės agentūros kavkazcenter.com tarnybinę stotį, kuri anksčiau buvo įkurdinta Vilniuje.

"TV Centr" teigia, kad šios stoties transliuojamas programas gali matyti beveik 90 milijonų Rusijos piliečių.

Ministras A.Valionis dar rugsėjo pradžioje atkreipė dėmesį į dezinformacinius ir priešiškus pranešimus apie Lietuvą, skleidžiamus per Rusijos žiniasklaidą.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija, įvertinusi ekspertų išvadas, jau kreipėsi į analogišką Latvijos transliuotojus reguliuojančią instituciją, prašydama imtis sankcijų prieš toje šalyje registruotą bendrovę "Pirmasis Baltijos kanalas", kuris transliuoja Rusijos ORT televizijos programas trijose Baltijos šalyse.

Lietuvos ekspertai nustatė, jog rugpjūčio pabaigoje transliuotoje šio kanalo laidoje "Amžiaus paslaptys" yra dezinformacijos apie Lietuvos istoriją ir reiškiamos pretenzijos į Lietuvos teritorijas.

Lietuvos URM ir Valstybės saugumo departamento nuomone, reikia išnagrinėti, ar Lietuvoje "tikslinga transliuoti kai kurių kaimyninių šalių valstybinės valdžios kontroliuojamus kanalus, tampančius prieš Lietuvą nukreiptos propagandos įrankiais".