Gavę didįjį prizą „Ventukai“ patvirtino, jog ims ruoštis kelionei. „Daug dirbom visus metus, repetavom, atidavėm viską, ką gali liaudiškos muzikos kolektyvas atiduot,- apie dalyvavimą NML ir pirmos vietos laimėjimą kalbėjo „Ventukų“ vadovas,- prieš varžybas buvome nusiteikę pesimistiškai, nes mūsų varžovas Edmundas Kučinskas – vertas pagyrų, tikra žvaigždė, su juo garbė kovoti finale.“

Edmundas Kučinskas santūriai reagavo į pralaimėjimą. Atsiimdamas antrosios vietos apdovanojimą - NML statulėlę ir 165 000 litų vertės prizinio fondo dalį, Edmundas sakė, kad kolektyvo, kuriame jauni vaikinai ir jaunos merginos dainuoja liaudišką muziką, nugalėti neįmanoma. Paklaustas, kaip panaudos laimėjimą, Edmundas svarstė, jog greičiausiai investuos į savo muziką ir kūrybą: „Instrumentai, instrumentų įgarsinimas daug kainuoja. Pats esu ne tik dainininkas, bet ir klavišininkas, todėl, matyt, pirksiu klavišinį instrumentą,“- svarstė aukštąjį vokalisto ir klavišininko išsilavinimą turintis atlikėjas.

Edmundas taip pat džiaugėsi galimybe reklamuoti savo muziką LNK kanalu: „Įrašius albumą, reklama - labai svarbu,“- sakė 70 000 albumų „Mūsų likimai“ pardavęs dainininkas.

Jau pirmoji superfinalo kova parodė, jog abiejų dalyvių gerbėjai nusiteikę viską atiduoti, kad tik laimėtų jų mylimi atlikėjai. Edmundas Kučinskas pradėjo nuo naujos dainos „Ne vieni“. „Ventukų“ pirmasis kūrinys vadinosi „Palaiminta žvakelė“. Po aktyvios telefoninės gerbėjų dvikovos pirmoji pergalė atiteko Edmundui Kučinskui. 2058:2103, rezultatas 1:0.

Antroji kova. „Ventukai“ atlieka savo hitą „Dobiluos“, o Edmundas – „Kai manęs nebus“. Po pirmosios nesėkmės „Ventukų“ fanai ėmė balsuoti vos ne dvigubai aktyviau , Edmundo gerbėjai bandė jiems nenusileisti, tačiau antrąją kovą rezultatu 3721:2103 laimėjo „Ventukai“. Rezultatas tampa 1:1.

Trečioji kova. Edmundas Kučinskas į sceną pasikviečia, pasak jo paties, savo grupės narę Ingą Valinskienę. Jų dueto atlikta daina „Mūsų šventė“ uždirba 2168 balsus. „Ventukai“, svajodami apie kelionę į Italiją, užtraukia „O,sole mio“. Iš tiesų įspūdingas pagrindinio „Ventukų“ vokalisto Dovydo balsas sužavi žiūrovus ir šie „Ventukams“ skiria net 3030 balsų. Rezultatas tampa 2:1 „Ventukų“ naudai.

Ketvirtoji kova. Edmundas vėl kartu su Inga Valinskiene. Šį kartą jie sudainuoja populiarųjį duetą „Ugnis ir ledas“. Už Edmundą žiūrovai atiduoda net 4929 balsus, tačiau „Ventukų“ daina „Pas mamą“ aplenkia varžovą. Surinkę net 5097 balsus, vėl laimi „Ventukai“. Rezultatas 3:1.

Penktoji kova E. Kučinskui tampa lemiama. Tik ją laimėjęs jis gali tikėtis pergalės ir pirmosios vietos. Dainininkas atlieka, jo paties manymu, didžiausią savo hitą „Baladė apie medžius“. „Ventukai“ – naują dainą apie žemaičius „Tekras žemaitis“. Žiūrovų balsavimas pasiekia neregėtą aktyvumą, iki paskutinės minutės neįmanoma nuspėti, kaip gi baigsis lemiama Edmundui kova. Galiausiai, pasibaigus balsavimo laikui, paaiškėja, kad Edmundas laimi kovą ir išsaugo galimybę laimėti finalą. Rezultatas 3:2.

Likusios dvi kovos tampa lemiamomis abiem varžovams.

Šeštoji kova. „Ventukai“ dainuoja „Mano ranča“. Edmundas - „Lai lai“.Žiūrovų balsavimas pasiekia absoliutų rekordą. Nenuostabu, nes šios kovos rezultatas nulemtų viso šio NML sezono nugalėtoją. Po atkaklios gerbėjų kovos, rezultatu 6110:6046 (4:2) laimi „Ventukai“ir užsitikrina pirmąją vietą.

Septintąją kovą komisaras Algis Ramanauskas pavadina garbės kova ir agituoja žiūrovus savo balsus, kaip paguodos ženklą, skirti Edmundui Kučinskui, kuris pralaimėjo finalą. Akivaizdžiai paveiktas pralaimėjimo E. Kučinskas atlieka savo hitą „Už tuos, kurie“. Pakilios nuotaikos apimti „Ventukai“ sudainuoja ilgą liaudies melodijų pynę „Mes- Ventukai“. Paskutinįjį garbės tašką pavyksta pelnyti Edmundui Kučinskui. Jis laimi 2393:2425 . Varžybos baigiasi rezultatu 4:3.

Edmundui Kučinskui įteikiamas antrosios, o „Ventukams“ - pirmosios vietos apdovanojimai. „Ventukai“ - šio NML’04 sezono nugalėtojai atlieka pergalės dainą „Ventukų himnas“. Laidos vedėjai NML komisaras Algis Ramanauskas ir spaudos atstovė Livija Gradauskienė atsisveikina iki kito sezono rungtynių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją