„Tik prieš aštuonis mėnesius padėjome kertinį Universalios arenos akmenį, o šiandien jau artėjame prie statybų pabaigos. Aš manau, kad tokios sparčios „Siemens arenos“ statybos liudija apie rimtą Lietuvos pasiryžimą mūsų šalyje surengti 2007 m. Europos vyrų krepšinio čempionatą“, - sakė A.Brazauskas.

„Tikimės, kad dar vienas mūsų kompanijos žingsnis visuomenės naudai taps nauju etapu Vilniaus ir visos Lietuvos sporto bei kultūrinio gyvenimo istorijoje. „Siemens“ vardas arenai suteiktas 10 metų. „Siemens“ yra viena didžiausių sporto rėmėjų pasaulyje, todėl esame pasiryžę prisidėti prie Lietuvos vardo ir sporto pasiekimų plėtotės Europoje ir pasauliniu mastu“, - linkėjo UAB „Siemens“ generalinis direktorius Audris Barcevičius.

„Siemens arena“ iškilmių metu buvo papuošta stogo dengimo darbų pradžią simbolizuojančiu atributu – ąžuolo lapų vainiku. Šiuo metu yra sumontuotos pagrindinės arenos konstrukcijos, įrengiamos tribūnos, tvarkoma infrastruktūra. Netrukus bus sumontuotas arenos stogas ir bus pradėta statinio vidaus apdaila.

„Siemens arena“ duris atvers jau šį rudenį. Joje bus organizuojami pasaulinio lygio sporto, pramoginiai ir verslo renginiai, o lankytojams užtikrintas visas vietoje teikiamų paslaugų spektras – nuo VIP ložių iki kokybiško maitinimo. „Esame dėkingi visoms valstybės institucijoms už paramą vystant šį sudėtingą ir svarbų visai mūsų šaliai projektą. Džiaugiamės, kad mūsų arena vadinsis garsios ir gerbiamos visame pasaulyje kompanijos „Siemens“ vardu. Taip pat noriu visus Jus pakviesti į „Siemens arenos“ atidarymą jau šį rudenį“, - sakė areną vystančios „Rubicon group“ valdybos pirmininkas Andrius Janukonis.

Arenos statybos valdymo darbus įgyvendino tarptautinę patirtį turinti kompanija „CMC Baltic“, kuri siūlo projekto įgyvendinimo sprendimus, parenka rangovus, kontroliuoja darbų kokybę bei jų eigą. Apie 90 proc. darbų atliko lietuviškos statybų įmonės. Didžioji specialios arenos įrangos dalis yra perkama iš užsienio kompanijų. Projektą konsultuoja žymi arenų valdymo kompanija „JHC Arena Holding Oy“.

29 m aukščio arenos plotas siekia 20 000 kv. m, o tūris – 200 tūkst. kubinių metrų. Pagal projekto vystytojų skaičiavimus, per metus šis objektas sulauks apie 500 tūkst. lankytojų iš visos Lietuvos ir kitų Baltijos regiono šalių. Investicijos į universalios arenos statybas, neskaičiuojant kelių infrastruktūros ir komunikacijų įrengimo, viršys 65 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją