Ištyrus daugiau nei 30 000 suaugusiųjų nustatyta, kad mažiau nei penkias valandas miegantieji dvigubai dažniau serga širdies priepuoliais, infarktais ar širdies angina nei tie, kurie išmiega septynias valandas.

Miegantieji devynias valandas ar daugiau taip pat pasižymėjo gerokai padidėjusia rizika.

Studijoje taip pat užfiksuota, kad netgi viena valanda daugiau arba mažiau nei septynios valandos didina širdies ir kraujagyslių ligų tikimybę.

Šio Jungtinėse Valstijose suorganizuoto tyrimo, paskelbto moksliniame žurnale „Sleep“ (Miegas), autoriai teigė, kad nesubalansuotas miegas gali paveikti metabolizmo funkcijas ir hormonus. Miego trūkumas didina kraujospūdį, mažina gliukozės įsisavinimą, o tai gali sukelti arterijų pažeidimus.

Mokslininkai nenustatė tikslių tyrimo subjektų širdies ligų priežasčių, tačiau, jų teigimu, daug valandų miegantys žmonės gali patirti kvėpavimo sutrikimų, o tai didina jų riziką susirgti širdies ligomis.

Anksčiau šiais metais publikuotoje studijoje buvo patvirtinta, kad mažiau nei šešias valandas miegantieji įgyja didesnę riziką mirti anksčiau – nesulaukus 65 metų amžiaus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)